Weekend creativ la #Creativo – Clubul Social de Cusut și Brodat

screen-shot-2016-10-14-at-11-26-03Am avut o copilărie foarte colorată și fashionable, ca să zic așa 🙂 Am avut norocul ca bunica mea să se priceapă la croit, cusur, brodat, creoșetat, împletit și câte și mai câte! Adevărate m,inunății ieșeau din mâinile ei, iar eu purtam mândră tare rochițe înflorate, pantaloni cool trei sfeturi, cu fundițe, camăși de noapte cu volane și capoate de casă croite în stilul rochiilor de prințese, cu mâneci bufante și fusta în valuri. Bunica era minunată și mă îmbraca precum o prințesă! Din păcate eu nu am moștenit acest talent și croitul hainelor nu m-a pasionat. am încercat și eu în copilărie mașina de cusut, dar nu am alegat o pritenie de durată cu ea 🙂

În acest weekend voi merge la Clubul Social de Cusut și Brodat #Creativo, ediția a doua, care are loc pe 15 și 16 octombrei la The Ark, în București. O să cos ceva la mașină, nu știu ce o să iasă, dar orice ar fi, va fi făcut de mâinile mele! Dacă sunteți creativi și vă plac moda și decorațiunile, haideți și voi! Iată mai jos detaliile oficiale oferite de organizatori:

În cele două zile ale evenimentului, poți participa la unul dintre atelierele gratuite de cusut, croit după tipare, design vestimentar sau la conferințe de business și de PR în domeniul modei.

#Creativo este un eveniment creat în spirit urban, care reunește pasionati de moda, design, stil, handmade și pe cei care îi pot ajuta să își puna visul în practică și/sau să înceapă un business plecând de la aceasta pasiune. În cele două zile sunt programate  27 de ateliere gratuite dedicate creativității. Acestea se împart în două categorii:

Hobby

  • Ateliere de cusut, unde participanții vor realiza un obiect de decor (un portfard, o față de pernă decorativă etc).
  • Ateliere de croit după tipare, unde cursanții vor învăța cum să lucreze cu tiparele astfel încât să nu dea niciodată greș.
  • Ateliere de retușuri – persoanele participante vor învăța să repare sau să modifice o piesă vestimentară adusă de acasă.
  • Ateliere dedicate designului vestimentar sunt împărțite între atelierul de drapaj – unde participanții vor crea o piesă vestimentară cu doar o bucată de material textil ș 10 bolduri – și atelierul de schițe și crochiuri – unde vor învăța să se joace cu volumele și proporțiile atunci când își pun pe hârtie ideile vestimentare. 

 creativo-ed-i-3Dezvoltare personală

  • Atelierul de stilism – doritorii vor învăța cum să își pună în valoare trăsăturile, cum să se îmbrace în orice situație și cum să transpună tendințele în alegerile din propria garderobă.
  • Atelierul de home decoration – persoanele înscrise la acest atelier vor avea ocazia să învețe ce trebuie să facă pentru a transforma un spațiu de locuit în „acasă” cu ajutorul textilelor.
  • Atelierul de Fashion PR – este dedicat celor care își doresc să afle secretele promovării de succes în industria de modă românească.
  • Atelierul de Business – participanți vor afla cum se construiește un business de succes de la Răzvan Vâlceanu, un nume important în industria de modă de lux.
  • Atelierul pentru Start-upuri – este dedicat celor care vor să acceseze fonduri europene pentru demararea unei afaceri în domeniul modei.

Programul complet al atelierelor, dar și detalii despre modalitatea de înscriere sunt disponibile aici. Locurile sunt limitate!

Alături de trainerii cu experiență, printre care designerii Mirela Diaconu și Razvan Vâlceanu, arhitectul Miruna Ardelean sau Ines Turturică, unul dintre cei mai apreciați oameni de PR din România, la #Creativo vor mai veni peste 20 de designeri noi și consacrati care își vor expune creațiile într-o zonă dedicată shoppingului alternativ.

Vino și tu la #Creativo, pe 15-16 octombrie, la The Ark București, pe strada Uranus, nr. 150!

creativo-ed-iDespre #Creativo

#Creativo aduce laolaltă tineri întreprinzători, designeri și profesioniști din piața de fashion, și targetul acestora – un public activ, tânăr, în tendințe, în căutare de alternative de calitate în materie de vestimentație și accesorii handmade. #Creativo sprijină ideile creative, spiritul antreprenorial, oferind totodată suport pentru dezvoltarea personală și reconversie profesională. Prima ediție a #Creativo, organizată în luna aprilie 2016, a adus laolaltă  peste 1.500 de persoane pasionate de acest domeniu.

Despre organizatori:

Atelierele ILBAH este unul dintre cei mai mari organizatori de cursuri de calificare și formare profesională din România. Portofoliul Atelierelor ILBAH contine patru categorii de cursuri: de business, de beauty, de croitorie și de design, toate autorizate Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin Autoritatea Națională pentru Calificări.

Tiparedecroitorie.ro este primul și cel mai complet magazin online din România specializat în distribuția de tipare de croitorie. Acesta oferă șase mărci de renume din Europa și SUA: Burda, Simplicity, Butterick, McCall’s, New Look și binecunoscutele tipare Vogue, care includ creații marca DKNY, Guy LaRoche sau Michael Kors.

Cusutsibrodat.ro are o vechime de peste 20 de ani pe piața utilajelor de specialitate din România, fiind reprezentant oficial în țara noastră a cunoscutelor branduri Brother și Bernina. De asemenea, oferă o gamă largă de produse pentru industria textilă: de la mașini de cusut casnice și industriale, la tipare de croitorie, accesorii pentru croitorie, mese de călcat și multe altele.

creativoParteneri media: Radio Guerilla, Cosmopolitan, Burda style, Femeia., Ok! Magazine, Click pentru femei, Eva.ro, Life.ro, Casa și gradina, Ioana, Mami, Practic Idei pentru Casă, Gradină și Apartament, Happytude.ro.

Eveniment susținut de Breslo, Prym și Work at Home Moms Romania.

Eveniment recomandat de Banca Transilvania.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!