Verifică dacă ești bine. Prevenția salvează vieți

A fost o perioadă când nu am mers cu anii la medic. Nu aveam nevoie și nici prin gând nu îmi trecea să mă controlez. Eram tânără și mă simțeam bine. În timpul sarcinii mi-am făcut o mulțime de analize și controale. A trebuit și bine că le-am făcut. Apoi pauză din nou. Anul trecut am început să mă simt rău, dureri de cap, stări frecvente de oboseală… În sfârșit am mers la medic să îmi fac analizele. Am descoperit câteva probleme serioase pe care le-am tratat pe parcursul ultimului an. Acum sunt bine. Aflu în jurul meu de o mulțime de oameni care au cancer. Oameni tineri, chiar și copii… Această boală lovește acolo unde te aștepți mai puțin. Însă fiecare dintre noi poate face ceva ca să nu fie luat prin surprindere și să fie mereu în alertă. Să știe că e bine. Controlul și analizele periodice sunt cruciale pentru toți. Important e să ne programăm la medic și să le facem la timp. Un control făcut la timp poate salva o viață.

Prevenția salvează vieți

Peste 78.000 de cazuri noi de cancer apar, în fiecare an, în România. Studiile medicale arată, însă, că jumătate dintre acestea ar putea fi prevenite prin informare constantă a pacienţilor şi vizite regulate la medic. Docbook, prima aplicație din România pentru programări online la dooctor, se alătură luptei împotriva cancerului şi lansează campania de responsabilitate socială „Prevenţia salvează vieţi!”, prin care facilitează accesul gratuit în clinicile partenere pacienţilor care se programează la medic, în perioada 5-12 februarie, exclusiv prin aplicația Docbook.

Programare la medic printr-un click

În cadrul campaniei sunt oferite peste 500 de consultații și investigații gratuite la clinicile partenere: Medicare, Clinica Donna, Clinica Academica, Lotus Med, Medicales, LaurusMedical, Spitalul Monza, Neolife, Hipocrat 2000, Mediplus Company. Consultații disponibile: ecografii mamare, mamografii, consultații ginecologice, consultații gastroenterologie, consultații dermatologice, consultații prostată, teste Papanicolau, consultații senologice.

M-am programat să fac un Test Papanicolau. programări se mai pot face până pe 12 februarie. Programează-te și  tu online pe www.docbook.ro sau prin aplicația disponibilă pe Android și iOS. Aplicația este funcțională pentru pacienți din 11 orașe și este disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

România, pe locul 9 în Europa la mortalitatea provocată de cancer

România se află pe locul al nouălea, în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer, potrivit datelor Eurostat, şi pe locul întâi în topul ţărilor cu cele mai multe decese survenite în urma cancerului de col uterin. Aceste date îngrijorătoare sunt explicate de medicii oncologi prin depistarea tardivă a maladiei, în condiţiile în care românii nu fac controale regulate şi amână sfătuirea cu medicul până în momentul în care simptomele devin insuportabile. În acest context vine campania lansată de Docbook  –„Prevenţia salvează vieţi!” prin care românii sunt încurajați să își facă programare la controale și consultații gratuite.

„4 februarie este Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Cancerului, o cauză pe care o susținem și căreia vrem să ne alăturăm prin campania „Prevenția salvează vieți!”. Ne-am dat seama că prevenția cancerului trebuie să fie mai mult decât o idee. Avem nevoie de acțiuni concrete pe care indivizii le pot face și care să aibă rezultate palpabile și să prevină multe tipuri de suferințe care vin cu boala și tratamentul cancerului. De aceea am apelat la clinicile partenere pentru a trage un semnal de alarmă. Ne dorim ca oamenii să înțeleagă că vorbim despre o maladie care, da, ia vieţi şi lasă cicatrici adânci, dar care, prevenită sau depistată în faze incipiente, poate fi, în cele mai multe cazuri vindecată”, spune Cristian Barbu, fondatorul Docbook.

Tu te-ai programat la control?

Foto cover: www.journaldesfemmes.com

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

  • La chindie 🌞🌤️
#sunset #summersky #august #nature #blue #nofilter
  • Salutări de la salină 😘🧣
#saltmine #freshair #saltyair #cold #healthy #happyfaces 😊🌞
  • From Roman with love II 🌞❤️🌻
#greetings #smile #Roman #beautifultown #Romania #myhometown #summer2020☀️
  • From Roman with love 🌻❤️🌞
#Roman #Romania #myhometown #memories #backintime
  • Summer treasures 🌞🌻🌿🌸
*
#acacia #perfume #acaciaflowers #august #summer #nature #nofilter
  • Pe plaiuri moldovenești 🌻🌞
#Romania #sunnyday #beautifulRomania

Follow Me!