Un zâmbet cât o inimă

smile_heartSe spune că oamenii care zâmbesc larg au sufletul deschis. Zâmbetul e fereastra către inima lor și ne spune cât de mult și-au deschis-o ei către lume. Cât poate intra în sufletul lor, câtă iubire, bucurie, dar și tristețe, cât de curajoși sunt în a trăi viața pe deplin, cu tot ce aduce ea pe tavă.

Ochii și zâmbetul unui om sunt nespus de grăitoare; dacă privim cu atenție, putem citi și bucuria și tristețea, valurile de încercări ale vieții și intensitatea la care acea persoană a trăit fiecare clipă. Cât de mult a râs în momentele plăcute, cât de mult s-a lăsat inundat de fericire, dar și cât a suferit. Zâmbetul e un portret al sufletului; un zâmbet cald, puțin resemnat poate să fie amprenta unui suflet pe care încercările și necazurile l-au înnobilat. Un zâmbet senin și luminos ne dezvăluie un om care a învățat să se bucure de viață și să aprecieze fiecare dar pe care aceasta i-l oferă.

euMi-am privit fotografiile, mai vechi și mai noi. Acum vreo zece ani nici nu deschideam buzele, afișam un zâmbet mecanic, înghețat, “de poză”. Fără să știu măcar, fără să îmi dau seama. Pur și simplu zâmbeam așa cum simțeam, firesc. Dar fără viață.

După mai mulți ani a început să îmi placă să mi se facă fotografii și să zâmbesc. De fiecare dată zâmbeam natural, dar din ce în ce mai larg, mai deschis, cu mai multă bucurie. Din inimă. Privindu-mi fotografiile, mi-am dat seama de diferență. Era uriașă, parcă nici nu o recunoșteam pe fata aceea semi-tristă, retrasă, temătoare, căreia îi era frică să râdă, să își arate bucuria. Multe s-au întâmplat în acești ani, iar zâmbetul meu s-a înseninat și a înflorit fără să îmi dau seama. Mă bucur că acum pot râde din suflet, chiar cu gura până la urechi atunci când e cazul și astfel pot împărtăși și altora bucuria mea! Nu precupețesc niciun zâmbet și niciun hohot de râs, căci am acum din belșug! 🙂 Iar rideurile… sunt măsura bucuriei mele! 🙂

11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!