Trimite un copil atipic la școală!

FOTO Campanie 2017Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă fiul sau fiica ta ar suferi de vreo boală grea precum Sindrom Down, epilepsie, autism sau ADHD? Sincer, eu m-am gândit, dar m-am scuturat de acest gând repede și cu teamă. Nu știu cum ar fi fost, cum m-aș fi descurcat, ce aș fi făcut… sunt convinsă că Dumnezeu m-ar fi întărit și mi-ar fi dat tot ajutorul, mi-ar fi scos în drum persoanele și întâmplările care să mă sprijine. Dar acum mă gândesc la copiii care suferă de aceste boli și care au nevoie de sprijinul nostru penrtu a merge la școală unde să se integreze, unde să învețe ca și ceilalți copii sănătoși, să fie acceptați, să își facă prieteni, să se simtă în largul lor. Asociația CONIL a lansat campania “Trimite un copil atipic la școală” prin care fiecare dintre noi e invitat să doneze 2 Euro printr-un SMS la 8843,  și să pună astfel o cărămidă la construirea primei școli gimnaziale incluzive deschisă tuturor copiilor, în special copiilor cu autism, sindrom Down, ADHD, epilepsie, retard mediu.

Asociația CONIL luptă de peste un deceniu pentru o educație de performanță de care toți copiii, tipici și cu dizabilități, să aibă parte. În centrele CONIL, pe lângă educația formală, copiii învață cele mai importante lecții de viață: a egalității, acceptării, toleranței, prieteniei și implicării.

Credem în educația pentru toți, dar și în faptul că dincolo de orice dizabilitate există o abilitate ce trebuie descoperită, încurajată și promovată. Tocmai de aceea am lansat campania ”Trimite un copil atipic la școală”.

Ne bucurăm că oameni cu suflet mare s-au alăturat acestei campanii, printre care îi amintim pe Elena Gheorghe, Amna, Nicolle Cherry, Mihaela Tatu, Roxana Ciuhulescu, Ioana Ginghină, Alexandru Constantin, Ioana Maria Moldovan. Lumea faptelor bune CONIL are porțile deschise pentru toți cei ce vor să se alăture acestei campanii.

Vă invit să donați si să facem astfel mai ușor drumul copiiilor atipici spre școală, spre educație, spre o viață cât mai apropiată de normalitate.

FOTO CAMPANIE IOANA _2

Sursă foto cover: http://www.cbc.ca/

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

  • Summer at my window 🌻🌞😊
#sunflowers #summer #yellow #august
  • La chindie 🌞🌤️
#sunset #summersky #august #nature #blue #nofilter
  • Salutări de la salină 😘🧣
#saltmine #freshair #saltyair #cold #healthy #happyfaces 😊🌞
  • From Roman with love II 🌞❤️🌻
#greetings #smile #Roman #beautifultown #Romania #myhometown #summer2020☀️
  • From Roman with love 🌻❤️🌞
#Roman #Romania #myhometown #memories #backintime
  • Summer treasures 🌞🌻🌿🌸
*
#acacia #perfume #acaciaflowers #august #summer #nature #nofilter

Follow Me!