Tati, ce îmi dai să pap? Alimentația copilului pe etape de vârstă

Am norocul să am alături de mine un soț extraordinar, care este și un tată implicat și responsabil. De când s-a născut Victor, a fost alături de mine și m-a sprijinit în toate etapele creșterii celui mic: s-a implicat pas cu pas, de la băiță, schimbat, somn și plimbare până la hrană și pregătirea meselor. Nu e ușor pentru un tată să învețe toate aceste lucruri, așa cum nu este, de multe ori, nici pentru o mamă aflată la început de drum. Dar faptul că cei doi se ajută reciproc și fac totul împreună este extraordinar și pentru ei, și pentru copil. Tăticii care vor să afle mai multe despre alimentația celui mic și să se implice pas cu pas în hrănirea bebelușului, pregătirea meselor și deprinderea copilului cu obiceiuri alimentare sănătoase sunt invitați, pe 10 octombrie, la cea de-a 4-a ediție a a evenimentului Modern Dad’s Challenges. Întâlnirea, cu tema “Alimentația copilului pe etape de vârstă”, va avea loc începând cu ora 18:30 la Hotel International. Participarea este gratuită, cu înscriere în prealabil pe blogul Frunzaresc.eu – http://bit.ly/2xvQQDG.

Citește și Alăptarea = hrană, dragoste, viață 

Jocul tată-copil: învățare și conectare

Teme de discuție. De la alăptare la diversificare

Ce presupune alimentația copilului în primele 6 luni și cum se poate implica tatăl în perioada alăptării? Când începem diversificarea alimentației celui mic și ce metodă alegem: diversificare clasică sau autodiversificare? Când începem hidratarea bebelușului și cum alegem apa potrivită pentru el sau pentru realizarea hranei?

La cea de-a 4-a ediție a seminarului Modern Dad’s Challenges  vom discuta despre alimentația copiilor pe etape de vârstă cu Florina Badea, Health Coach&Health Blogger, Ambasador Food Revolution by Jamie Oliver, dr. Lygia Alexandrescu, doctor nutriționist și un medic pediatru.

Provocări pentru părinți

Primele 6 luni de la nașterea celui mic vin la pachet cu multe provocări pentru mămici întrucât ele alăptează, dar este o perioada în care se recomandă și taților să se implice. Sprijinul acordat mamei, dar și informarea despre nevoile copilului, despre alăptare, despre furia laptelui sau alte probleme care pot apărea sunt elemente importante de care partenerul e bine să știe mai multe și sa vină în ajutorul mamei. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăpatrea exclusivă a copilului până la vârsta de 6 luni, apoi se poate începe, în paralel, diversificarea alimentației. Mulți părinți ajunși în aceasta etapă încep să se documenteze despre ce metodă sa aleagă pentru cel mic, de unde să cumpere alimente sănătoase, cum să prepare mâncarea, ce apă să ofere copilului etc. și au multe întrebări la care caută răspunsuri specializate. Despre toate aceste subiecte se va discuta la ediția a 4-a a Modern Dad’s Challenges. Înscrieri: http://bit.ly/2xvQQDG. Locurile sunt limitate (100 de locuri), iar participarea este gratuită.

Tăticii gătesc sănătos

Ca NOUTATE, la ediția a 4-a a Modern Dad’s Challenges se va organiza și un WORKSHOP practic, în care tații vor fi implicați și provocați să gătească o rețetă sănătoasă pentru cei mici. 100 de tați vor învăța să gătească ceva bun pentru copiii lor. Nu vor face singuri acest lucru, ci vor fi ghidați de Alice Mitu, Managing Partner ErFi Kids Romania și Distribuitor Beaba.

Brandurile care s-au alăurat la aceasta editie si vin cu multe surprize pentru participanți sunt: Aquatique, Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos, ErFi Romania și Beaba.

Parteneri media: Sfatulparintilor.ro, RomaniaPozitiva.ro, Radio Itsy Bitsy, Asociatia SAMAS, Jurnalulunuitata.ro, Artistu.ro, Florinabadea.ro, Maruan.ro, Laurafrunza.com, Ralucaloteanu.ro, Pricopie.com, Zanascutecel.ro, Annazidezi.com, Septembriejoi.com, Roxanadulgheru.ro, Styleandthecity.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Supermamici.com, Carmenradu.ro, Johannasburg.ro, Unsoideblog.ro, Mamapetoc.ro, Teavasilescu.ro, Babymanager.wordpress.ro, Zanascutecel.ro, Acasacumami.ro, Rozsaunu.ro, Laurabucur.ro, Danaganja.ro, Super-Mami.ro, Revelatiideparinte.ro, Aminatomescu.ro, Mamaperoc.ro, Rozsaunu.ro, Gossipme.ro, G0-big.ro, Kinderpedia.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este initiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect găsiți pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges – https://www.facebook.com/ModernDadsChallenges/.

Informații: Sofia Frunză, inițiator proiect & blogger la Frunzaresc.eu

Foto cover: www.smababy.co.uk

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!