Sunt mai mult decât mamă! Mama Time Out

În cei aproape cinci ani de când sunt mamă, am uitat în nenumărate rânduri afirmația din titlu. În primul an de viață al puiului meu am fost mai mult mamă. Cam 99% din timp 🙂 Încă din timpul sarcinii nu am mai putut să folosesc produse de make-up pentru că mă deranja teribil orice miros (o să spuneți că fardurile sau fonduile de ten nu miros, dar nu vă puneți cu o gravidă, al cărei simț olfactiv este exacerbat!). Apoi am uitat de mine pur și simplu. Mă spălam și mă pieptănam pe fugă, dar nici gând de parfumuri, make-up, tuns sau coafat. De haine nu mai zic, nici nu știu dacă mi-am cumpărat ceva nou până să merg din nou la serviciu. Nu știam decât să alăptez, să cânt, să mă joc, să adorm, să legăn, să plimb, iar să cânt, să șoptesc, să umblu în vârful picioarelor și, în general, să profit de orice sfert sau jumătate de oră de somn al copilului ca să pot dormi și eu. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci, însă proiectul și provocarea Florinei Badea, Mama Time Out, m-a pus totuși pe gânduri. Îmi acord totuși îndeajunsă atenție? Am timp suficient pentru mine, pentru lucrurile care îmi plac? Mă îngrijesc, sunt atentă la ce și când mănânc, la cum mă îmbrac? Faptul că scriu acest articol și îmi iau timp să mă gândesc la mine mă liniștește și îmi dau seama că lucrurile nu stau așa de rău 🙂 Nu sunt numai mamă, sunt și femeie și știu asta 🙂

Au trecut vremurile când, în primul an de bebelușie a lui Victor, nu ieșeam din blugi, tricouri și adidași. Azi port fuste și rochii, îmi vopsesc părul, îmi fac manichiura, port bijuterii și parfumuri și folosesc produse de îngrijire și machiaj. Așa cum face orice femei obișnuită 🙂 La acest capitol stau bine.

Să ne reîmprietenim cu mișcarea

Cu greutatea și sănătatea zic că stau, iarăși, ok. Aproape tot anul m-am investigat pe la medici și mi-am rezolvat niște probleme serioase de sănătate. Acum sunt bine. În primăvară am urmat, pentru câteva luni, programul de sport și nutriție Revvolution, care mi-a prins tare bine și m-a ajutat să dau câteva kilograme jos (am povestit și pe blog despre asta, într-o serie de articole). Recunosc că aș vrea să mai fac schimbări la capitolul greutate (acolo, 3-4 kilograme de dat jos, nu mare lucru). Mi-am propus să merg și la înot, dar nu am apucat să fac acest pas… Încă. Toamna poate fi însă un bun început și un moment al schimbărilor, așa că o să mă ocup și de asta.

Timp pentru mine

Unde simt că sufăr este la categoria „timp pentru mine”. Aici mă refer la momente de liniște, în care să fac lucrurile care îmi plac. Cel mai mult sufăr că nu îmi găsesc timp să citesc. Am o grămadă de cărți care mă așteaptă și pe care nu știu când le voi citi. Adică sper să le citesc anul ăsta 🙂 Singurele momente posibile pentru lectură sunt în zilele în care sunt, din întâmplare, singură în metrou, în drum spre casă, ceea ce se întâmplă foarte rar. De obicei îl iau pe Victor de la grădiniță și mergem împreună acasă. Și mi s-ar părea absolut aiurea să îl ignor în metrou și să mă concentrez pe o carte în timp ce el s-ar uita pe pereți… Mai rămân orele dedicate somnului de după-amiază din weekend, dar atunci zău că nu mai îmi vine să mă trezesc și să iau o carte în mână după ce tocmai am adormit frumușel lângă al meu copil, în pătura-mi caldă… Seara, dar, ar mai fi ceva timp. După ce adoarme copilul. Dar atunci mă ridic alene din pat, fac un duș și apoi scriu pe blog. Când pot. Că de multe ori adorm și eu frântă. Și gata. Când să mai citesc… ?

Mama Time Out

Proiectul Florinei Badea, Mama Time Out, ne provoacă să ne punem întrebări și să ne dăm și răspunsuri. Nu doar să constatăm ce nu merge, ci să găsim realmente timp pentru noi. Să fim atente la noi, ca femei, să ne acordăm mai mult timp, să ne îngrijim, să ne răsfățăm. Pentru că avem nevoie și, mame fiind, punem de cele mai multe ori copilul pe primul loc, apoi jobul, casa, soțul etc. și pe noi ne lăsam mai la urmă.

Așadar, o să mă scol mai devreme să citesc. Dimineața. Și o să mă duc la un masaj o dată pe lună. Poate mai des 🙂 Despre cumpărături… noroc că s-a inventat shoppingul online 🙂

Florina Badea lansează astăzi și seria de întâlniri Mama Time Out, în care va aborda teme precum sănătate și îngrijire, nutriție, mișcare pentru femeile care nu au timp, dezvoltare personală și profesională, călătorii pentru stare de bine. Pe mine m-ai convins, Florina, așa că pe lista mea de lucruri de făcut pentru mine se află și participarea la aceste întâlniri minunate!

Deci, să ne facem timp pentru noi, căci nu suntem numai mame, suntem femei minunate, deștepte și frumoase! 🙂

Foto: www.gettyimages.com

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!