Spectator la Opera Comică pentru Copii. O experiență încântătoare!

afis-fetita-cu-chibrituriAm ajuns astăzi cu Victor pentru prima dată la un spectacol la Opera Comică pentru Copii. Am văzut baletul Fetița cu chibrituri și pentru amândoi a fost o experiență foarte plăcută! Chiar dacă eu știam, oarecum, la ce să mă aștept, căci am vorbit despre Opera Comică mult în ultimul timp și i-am vizitat de câteva ori “acasă”, în afara spectacolelor oficiale, experiența completă de spectator de astăzi a fost diferită, surprinzătoare și foarte plăcută! Iar Victor s-a distrat de minune, atât în sală, cât mai ales în turul de după spectacol – În spatele Cortinei!

Astăzi am fost și eu copil preț de câteva ore! Am pășit cu emoție și nerăbdare pe treptele Operei Comice pentru Copii, ținându-l pe Victoraș de mână și povestindu-i despre spectacolul pe care aveam să îl vedem, “Fetița cu chibrituri”. Știam că povestea lui Hans Christian Andersen este tristă, dar mai știam că echipa minunată de la Opera Comică a pus în scenă o variantă cu final fericit, creând un spectacol de balet pe înțelesul celor mici – chiar foarte mici, începând de la numai trei anișori!

Ne-am așezat pe scaune și am așteptat și eu să înceapă spectacolul cu același entuziasm și emoție ca și Victor, așa cum așteptam când eram mică 🙂 Și povestea a început! E drept că am fost întrebată de câteva ori “mami, dar de ce nu mai povestește?” sau “de ce nu mai vorbește?”, dar, cupă ce i-am explicat că e vorba de un balet și oamenii spun povestea, de fapt, prins dans, Victor a urmărit atent și a încercat să prindă firul poveștii după mișcările și gesturile balerinilor.

occ-fetita-2

Foto de Alexandra Jitariuc

Am fost foarte plăcut surprinsă de acest spectacol! Mi-a plăcut mult muzica, baletul, costumele și construcția în sine a poveștii, cu introducerea unor elemente vesele, care să uimească și să bucure copiii deopotrivă! Ne-am întâlnit cu Spiridușii Soarelui, cu Furnica și cu o Buburuză uriașă, câțiva dintre prietenii veseli ai Fetiței cu Chibrituri care au făcut povestea mai frumoasă și i-au încântat pe copii! Nu am decât cuvinte de laudă pentru toată echipa acestui spectacol, care ne-au dăruit o variantă atât de frumoasă a poveștii lui Andersen: regia și coregrafia – Corina Dumitrescu, scenografia – Bogdana Pascal, colaj muzical – Antonel Oprescu, proiecție video – Robert Voiculescu, maestru de balet: Cătălin Caracaș. Și, bineînțeles, balerinii și actorii din distribuție:

occ-fetita-4

Foto de Alexandra Jitariuc

Fetița: Theodora Munteanu; Bunica: Andreea Soare; Măturătoarea: Oana Vâlceanu; Omul de afaceri: Alexandru Ducan; Băiatul cu ziare: Ionuț Picincu; Lustragiul: Ionuț Arteni; Mama: Elena Chiriță; Tatăl: Tiberiu Pepenică; Copilul: Raul Oprea; Spiritul Soarelui: Andreea Soare; Trei spiriduşi ai Soarelui: Dragoş Andruţă, Delia Luca, Diana Năstase; Buburuza: Ionuț Arteni; Libelula: Oana Vâlceanu; Furnica: Elena Chiriță; Fluturele Cap-de-mort: Luminița Florescu; Gâsca: Ștefan Tănase; Asistenta: Luminița Florescu; Povestitorul: Marian Marinescu. Valsul din visul Fetiței: Luminița Florescu – Tiberiu Pepenică / Delia Luca – Alexandru Ducan / Diana Năstase – Ștefan Tănase /Elena Chiriță – Dragoș Andruță.

occ-fetita-3

Foto de Alexandra Jitariuc

Spectacolul a continuat cu o altă supriză: turul În spatele Cortinei! Despre această vizită nu o să vă dezvălui prea multe pentru că vă invit să mergeți și voi, să vă lăsați surprinși și să vă bucurați de toate minunățiile pe care le veți descoperi în culisele Operei Comice pentru Copii – la propriu și la figurat 🙂

Am luat și bilete “în așteptare” pentru copiii pentru care spectacolele Operei Comice pentru Copii nu sunt atât de accesibile. Prin această campanie nou lansată de OCC oricine are posibilitatea de a dărui bucuria vizionării unui spectacol și copiilor instituționalizați sau cu probleme de sănătate. E foarte simplu: tu cumperi un bilet “în așteptare” (online sau de la casa de bilete), iar Opera Comică oferă încă unul pentru copiii din mediile defavorizate. bilet-in-asteptare-la-opera-comica-9539Stagiunea Operei Comice s-a deschis în urmă cu o săptămână și deja în primul weekend au fost achiziționate peste 100 bilete “în așteptare”, așa încât, în cursul săptămânii trecute, peste 200 de copii de la școlile “Sf. Nicolae”, “Sf. Spiridon” și “Specială nr.5” din București au beneficiat de bilete gratuite!

Am petrecut câteva ore minunate azi la Opera Comică pentru Copii! Victor a fost foarte încântat și amândoi am plecat cu inima plină și zâmbetul pe buze, cu promisiunea că vom reveni! Și am învățat un lucru important din povestea Fetiței cu Cibrituri, dar și de la minunata echipă a Operei Comice: să dăm glas viselor  noastre, să le hrănim cu curaj și iubire, astfel încât ele să crească și să prindă viață! 🙂

PS 1 – Dacă vreți să vedeți cum a fost în acest weekend la reprezentațiile baletului Fetiței cu chibrituri, (toate jucate cu sala plină), puteți accesa albumul foto de pe pagina de Facebook a Operei Comice pentru Copii. Iar dacă nu ați reușit să vedeți spectacolul acum, echipa Operei comice vă invită pe 13 noiembrie, de la ora 11:00, la Sala Epika din Grand Cinema (Băneasa Shopping City), când va fi jucat din nou.

PS 2 – Stați pe aproape și urmăriți programul Operei Comice pentru Copii pe www.operacomica.ro – echipa OCC a pregătit o mulțime de spectacole frumoase pentru stagiunea care abia s-a deschis! Săptămâna aceasta urmează opera Don Pasquale (vârsta recomandată +7 ani) și concertele Cu Nino prin lume (+3 ani) și Petrică și Lupul (+7 ani).

echipa-fetita

Foto de Alexandra Jitariuc

 

1

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!