“Am fost copil, sunt părinte, mă implic, ascult, înţeleg şi iubesc”. Aceasta este tema celui de-al cincilea seminar gratuit pentru părinți din cadrul Școlii Părinților Responsabili. Evenimentul, organizat de Qbebe, va avea loc vineri, pe 30 iunie, de la ora 17.00, la Crown Cişmigiu, iar înscrierile se pot face aici: http://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oradepsihologie.php.

Recunosc, parcă mie nu îmi ajung niciodată aceste informații despre psihologia copilului și mereu simt nevoia să citesc și să aflu mai mult. Vreau să știu de ce copilul meu reacționează așa cum o face, de ce se supără sau se înfuie des și cum îl pot ajuta să depășească momentele de frustrare, constructiv și cu blândețe. Înțeleg că multe din problemele de comportament ale copiilor sunt, de fapt, reflectări sau reacții ale comportamentului și problemelor părinților. Iar noi, adulții, de foarte multe ori nici nu suntem conștienți de acestea. Multe tare, suferințe și blocaje le avem din propria copilărie și ne este greu să le depășim. Mă bucur să aflu mereu despre o carte sau despre un seminar nou pe tema aceasta, cum este cel de la Școala Părinților Responsabili. Iată ce vom afla pe 30 iunie de la specialiștii invitați:

Despre timp de calitate și cum să gestionăm emoțiile copilului

Ora de psihologie va face o călătorie în psihologia copilului, care va începe în trecut, în copilăria părinților și va continua cu subiecte la fel de sensibile și interesante, despre timp de calitate, reguli și pedepse și despre cum să gestionăm emoțiile copilului.

Psihologia copilului este mai mult decât un domeniu de studiu, este un univers nemărginit de experiențe, sfaturi și întrebări, de neputințe, frustrări, bucurii, emoții și pasiuni. Psihologia unui copil este punctul nevralgic al oricărui părinte care are ca prioritate în viața lui binele copilului. Și pentru că în spatele oricărui copil minunat stă un părinte care se îndoiește de propriile sale abilități, trebuie să lămurim câteva detalii care ne vor face să ne simțim mai puternici și mai siguri pe noi în pielea noastră delicată de părinți responsabili.

5 lecții pentru relații mai bune cu copiii noștri

Vineri, pe 30 iunie, de la ora 17.00, la Crown Cişmigiu, la Ora de Psihologie, la seminarul moderat de Tily Niculae, una dintre cele mai dedicate mămici din zona de parenting, vor urca la catedră patru specialişti pregătiţi să ne ofere cele mai utile şi interesante sfaturi educative privind psihologia copilului. Modul în care copilăria noastră o afectează pe a lui și cât de important este ca eu, ca părinte, să mă implic, să îl ascult, să îl înțeleg și, desigur, să îl iubesc:

Lecția 1: Vindecă-te: copilăria, rănile ei şi cum ne influenţează ele stilul de parenting abordată de Daniela Nicoleta Dumitrescu, Psiholog clinician, psihoterapeut CBT, practician Metoda ESPERE, blogger “Fericiti cei ce comunica”

Lecția 2: Implică-te: ce înseamnă timp de calitate alături de copil susținută de Sabina Dumitrescu, Psiholog, Drd., Consiliere & dezvoltare. Training. Psihoterapie.

Lecția 3: Înțelege-l: reguli, pedepse și consecințe, predată de Simona Cernea, Psihoterapeut cognitiv comportamental

Lecția 4: Ascultă-l: recunoașterea, validarea și gestionarea emoțiilor copilului, oferită de Sabina Cosca, Psihoterapeut sistemic de familie si cuplu, consilier si coach

Înscrierile la Ora de psihologie se fac aici: http://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oradepsihologie.php

Grăbeşte-te! Locurile sunt limitate!

Detalii despre toate seminariile Şcolii Părinţilor Responsabili puteţi afla aici: http://www.qbebe.ro/familia/scoala_parintilor_responsabili

Sponsor: Himalaya

Parteneri: Radio Itsy Bitsy, Dasha, DivaHair, DivaHair Cosmetics, Sebastian Purice, Kinderunity, Ursulla, Bucatarasul cel Dibaci, Bucovina, Crina Coliban, Frici de mamici, WowMom, Mamica Pediatru, SuntPitic.ro, Mothers and the city, Johannasburg.ro, GoKid.

Qbebe  este revista online dedicată mamelor și viitoarelor mame care înțeleg această uriașă responsabilitate și oferă părinților informațiile de care au nevoie pentru a-și crește copilul frumos și sănătos. Qbebe este chiar mai mult decat o revistă, este o comunitate de mămici și tătici determinați să ofere copiilor lor cel mai bun, mai frumos și mai sănătos start în viață. Qbebe  ajută, susține și felicită sute de mii de părinți din România, care își cresc cu responsabilitate și dragoste copii.

Foto cover: www.hoorayforfamily.com

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *