Seminar gratuit pentru părinţi: Ora de Psihologie. Implicare, ascultare, înțelegere

Seminarul gratuit pentru părinți “Am fost copil, sunt părinte, mă implic, ascult, înţeleg şi iubesc” organizat de Qbebe de care vă povesteam în iunie are loc pe 27 septembrie, de la ora 17:00, la Teatrul Elisabeta.  Aceasta este al cincilea seminar gratuit pentru părinți din cadrul Școlii Părinților Responsabili. Înscrierile se pot face aici: http://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oradepsihologie.php.

Recunosc, parcă mie nu îmi ajung niciodată aceste informații despre psihologia copilului și mereu simt nevoia să citesc și să aflu mai mult. Vreau să știu de ce copilul meu reacționează așa cum o face, de ce se supără sau se înfuie des și cum îl pot ajuta să depășească momentele de frustrare, constructiv și cu blândețe. Înțeleg că multe din problemele de comportament ale copiilor sunt, de fapt, reflectări sau reacții ale comportamentului și problemelor părinților. Iar noi, adulții, de foarte multe ori nici nu suntem conștienți de acestea. Multe tare, suferințe și blocaje le avem din propria copilărie și ne este greu să le depășim. Mă bucur să aflu mereu despre o carte sau despre un seminar nou pe tema aceasta, cum este cel de la Școala Părinților Responsabili. Iată ce vom afla pe 27 septembrie de la cei patru specialişti pregătiţi să ne ofere cele mai utile şi interesante sfaturi educative privind psihologia copilului – modul în care copilăria noastră o afectează pe a lui și cât de important este ca eu, ca părinte, să mă implic, să îl ascult, să îl înțeleg și, desigur, să îl iubesc:

4 lecții de parenting

Lecția 1: Vindecă-te: copilăria, rănile ei şi cum ne influenţează ele stilul de parenting abordată de Daniela Nicoleta Dumitrescu, Psiholog clinician, psihoterapeut CBT, practician Metoda ESPERE, blogger “Fericiți cei ce comunică”

Lecția 2: Implică-te: ce înseamnă timp de calitate alături de copil susținută de Sabina Dumitrescu, Psiholog, Drd., Consiliere & dezvoltare. Training. Psihoterapie.

Invitat special Silvia Iorgulescu
Șef Sector Formare Institutul Român pentru Drepturile Omului care va vorbi despre Pedepsele și Drepturile Copilului

Lecția 3: Înțelege-l: reguli, pedepse și consecințe, predată de Simona Cernea, Psihoterapeut cognitiv comportamental

Lecția 4: Ascultă-l: recunoașterea, validarea și gestionarea emoțiilor copilului, oferită de Sabina Cosca, Psihoterapeut sistemic de familie si cuplu, consilier si coach

Înscrierile la Ora de psihologie se fac aici: http://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oradepsihologie.php

Grăbeşte-te! Locurile sunt limitate!

Detalii despre toate seminariile Şcolii Părinţilor Responsabili puteţi afla aici: http://www.qbebe.ro/familia/scoala_parintilor_responsabili

Sponsori: Philips Avent, Celia, Wellbaby, Vavian Pharma, Himalaya, Activit Colostru Premium, RoPharma

Parteneri: Radio Itsy Bitsy,Institutul Român pentru Drepturile OmuluiDasha, DivaHair, DivaHair Cosmetics, Sebastian PuriceUrsulla, Frici de mamiciSuntPitic.ro, Mothers and the City, Johannasburg.ro, GoKid, MamicaPediatru

Qbebe  este revista online dedicată mamelor și viitoarelor mame care înțeleg această uriașă responsabilitate și oferă părinților informațiile de care au nevoie pentru a-și crește copilul frumos și sănătos. Qbebe este chiar mai mult decat o revistă, este o comunitate de mămici și tătici determinați să ofere copiilor lor cel mai bun, mai frumos și mai sănătos start în viață. Qbebe ajută, susține și felicită sute de mii de părinți din România, care își cresc cu responsabilitate și dragoste copii.

Foto cover: www.hoorayforfamily.com

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!