Școală pentru părinți responsabili. Lecția #1: ora de anatomie

Când am rămas însărcinată – cu aest copil minunat, pe care ni l-am dorit mult – nu m-am gândit la toate provocările, grijile și responsabilitățile care vin la pachet cu meseria de părinte. Știam că există, că vor fi momente grele și altele pline de bucurie, dar nu știam pe deplin ce ne așteaptă. Și niciun părinte nu știe de prima dată și poate nici la al treilea sau al patrulea copil nu e pregătit. M-am bucurat foarte mult să aflu de campania de informare lansată de Qbebe – Şcoala Părinţilor Responsabili – prin care părinții au acces gratuit la cursuri și seminarii cu specialiști, pe teme legate de creșterea și educarea copiilor.

Părinții nu se nasc peste noapte. Copiii da. Tu ești pregătit?
fbCa părinte nu te naști învățat, nici pregătit pentru ccea ce urmează. Nu știi decât că trebuie să îți crești cât mai bine puiul, să îl înconjori cu dragostea ta, să îl îngrijești și să îl înveți cum să fie un om bun, echilibrat, civilizat, educat și generos. Dar nimeni nu te învață cum să faci toate astea – și nici lucrurile comune, cum ar fi cele legate de alimentație, sănătate sau igienă. Desigur, pentru toate acestea există cărți, site-uri, bloguri și forumuri de unde te poți informa, dar rareori ai ocazia să întrebi face-to-face un specialist, să ceri o părere avizată strict pentru problema care te frământă, să afli direct de la sursă răspunsurile la întrebări. Școala Părinților Responsabili exact asta face: oferă interacţiune directă cu cei mai bine pregătiţi specialişti din toate domeniile ce vizează parentingul. Pe parcursul a 10 seminarii, care vor avea loc din luna martie până în decembrie 2017, părinții pot să afle o mulțime de lucruri utile pentru creșterea și educația copiilor, de la sănătate, psihologie, primul ajutor, jucării, economisire, tehnologie și multe altele. Fiecare seminar educativ din Şcoala Părinţilor Responsabili este menit să informeze corect, fiind organizate cu determinarea de a oferi soluţii, răspunsuri, idei, trucuri şi de ajuta şi uşura responsabilitatea uriaşă a unui părinte. (Pe pagina proiectului puteți vedea care sunt temele și datele celor zece seminarii.)

comunicat-1 speakeriPrimul seminar educativ din acest an este „Ora de anatomie. „Corp sănătos, copil frumos” este tema seminarului, ce va avea loc pe 3 martie, între orele 17:00-20:00, la Crown Cișmigiu în București. Seminarul va fi moderat de Tily Niculae, una dintre cele mai dedicate mămici din zona de parenting. Se va discuta despre probleme ale sistemului digestiv și respirator, sfaturi prețioase în legătură cu bolile copilăriei și cu traiul în colectivitate, urmând traseul a 4 lecţii importante, susţinute de cei mai pregătiţi profesori – medici şi specialişti:

Lecția 1: Sistemul respirator și prevenția și tratarea răcelilor – Dr. Ana Maria Apostol – Medic specialist ORL

Lecția 2: Sistemul digestiv și prevenția și tratarea bolilor digestive – Alina Stoica, terapeut nutriţionist

Lecția 3: Ghid de utilizare a bolilor copilăriei – Dr. Angelica Vişan, Medic Specialist Boli Infectioase INBI Prof. Dr. Matei Bals

Lecția 4: Imunitatea copilului și traiul în colectivitate – Dr. Alina Ciocoiu, Medic primar neonatologic, Specialist in pediatrie.

Seminarul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Vă invit să vă înscrieți pe pagina evenimentului: http://www.qbebe.ro/scoalaparintilorresponsabili/oradeanatomie.php. Locurile sunt limitate, așa că vă sfătuiesc să vă grăbiți!

Cei mici sunt și ei bineveniți! Colţul cu activităţi pentru copii va fi asigurat de animatorii Ursulla. La finalul evenimentului se va organiza o tombolă cu premii Lego Duplo®.

M-am alăturat cu drag acestei campanii pentru că o consider foarte utilă pentru părinți și pentru copii. Cu cât noi, părinții, suntem mai informați, cu atât putem crește copii mai buni, mai blânzi, mai sănătoși și inteligenți, viitori adulți responsabili, generoși și iubitori! Îmi doresc să ajung la cât mai multe dintre seminarii și să vă povestesc aici, pe blog, despre ce am învățat!

Despre Qbebe

Qbebe  este revista online dedicată mamelor și viitoarelor mame care înțeleg această uriașă responsabilitate și oferă părinților informațiile de care au nevoie pentru a-și crește copilul frumos și sănătos. Qbebe este chiar mai mult decat o revistă, este o comunitate de mămici și tătici determinați să ofere copiilor lor cel mai bun, mai frumos și mai sănătos start în viață. Qbebe  ajută, susține și felicită sute de mii de părinți din România, care își cresc cu responsabilitate și dragoste copii.

Şcoala Părinţilor Responsabili

Sponsori principali: Immunopower Kids® şi Happy Flora Baby Guard® prin Evital®

Sponsor secundar: Celia®, Acvatic Bebe Club®

Parteneri: Radio Itsy Bitsy, Andrea Gutiu Photography, Ursulla, Crina Coliban, Frici de mamici, WowMom, Mamica Pediatru, SuntPitic.ro, Mothers and the city, Johannasburg.ro, Florina Badea

Școala Părinților Responsabili este un proiect Qbebe® powered by DivaInteractive®.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!