Școala Părinților Responsabili, la Oradea și Timișoara

Părinții nu e nasc învățați și se confruntă cu o mulțime de întrebări, temeri și dileme atunci când sunt în așteptarea unui pui de om. Acum vitorii părinți din Timișoara și Oradea pot afla mai multe despre naștere și alăptare în cadrul seminariilor gratuite din cadrul proiectului Școala Părinților Responsabili. Pe 29 martie, de la ora 12.30, la Hotel Timișoara va avea loc seminarul din Timișoara, iar pe 30 martie, de la ora 11.00, la Hotel DoubleTree by Hilton, se va desfășura seminarul din Oradea.

Şcoala Părinţilor Responsabili este o campanie de seminarii gratuite dedicate viitorilor părinți care se doreşte a fi o cărămidă stabilă în construcția unei generații de părinţi reuşiti, pregătiţi şi responsabili. Este setul de informații de care aceștia au nevoie pentru a porni cu dreptul în lungul şi minunatul drum care îi aşteaptă. Părinții vor descoperi informaţii importante despre naştere şi îngrijirea nou-născutului în primele luni, de la cel mai bine pregătiți specialişti în obstretică-ginecologie, alăptare, pediatrie, și psihologie. În plus, tăticii prezenţi la eveniment vor primi o diplomă care să ateste participarea lor la cursuri de puericultură, în baza căreia vor putea obține de la medicul de familie adeverința necesară pentru a primi 10 zile în plus la concediu.

Înscrieri

Participarea este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile.

Seminariile vor fi moderate de Anca Serea, jurnalist, prezentatoare, model, și, cel mai important, mamă a 5 copii minunați, toți născuți pe cale naturală.

Speakeri

 • Prof. Dr. Nicolae Suciu, Medic primar obstetrică-ginecologie, președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie, Manager General la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”
 • Dr. Emel NuraltayMedic specialist obstetrică-ginecologie, șef secție obstetrică spitalul Sanador
 • Dr. Valentina Craveț, Medic specialist neonatologie
 • Dr. Bogdan Cioata, Medic specialist obstetrică ginecologie
 • Vania Limban, Prima moașă independentă din România, fondator Active Center
 • Livia Tobosaru, Moasă, consultant lactație IBCLC și consultant baby-wearing
 • Asis. Med. Claudia Barbura Asistent medical licențiat în obstetrică-ginecologie
  Asistent sef la Spitalul Judetean Oradea
 • Vasile Tudor, Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania
 • Simona Cernea, Psihoterapeut cognitiv comportamental

Ce subiecte vor fi dezbătute la Școala Părinților Responsabili

 • Nașterea naturală și beneficiile ei
 • Cele mai bune sfaturi și exerciții pentru o naștere naturală
 • Cele mai bune tehnici pentru gestionarea durerii in travaliu
 • Mituri și adevăruri în nașterea naturală: dureri, analgezii și anestezii
 • Despre analgezia inhalatorie și utilizarea ei în nașterea naturală
 • Fricile mămicilor la naștere și la apariția bebelușului. Tati, ai grijă de mami!
 • Sfaturi pentru o alăptare usoară. Alimentaţia mămicii. Rolul tatălui.
 • Prima lună acasă: 10 întrebări despre îngrijirea bebelușului (buricul, plânsul, icter, colici, baia, sughiț, scaunul, vaccinurile, dermatita, produsele cosmetice)

La sfârșitul evenimentului participanții pot participa la o tombolă. Câștigătorii vor fi extrași prin tragere la sorți dintre persoanele prezente la eveniment, în urma completării unui formular. Premiile sunt dedicate tinerilor părinți, fiind produse de puericultură și servicii utile acestora: pompe de sân, marsupii, coș auto, ședințe foto pentru nou-născuți.

Sponsori: Fundația Carl von Linde și Linde Gaz România

Parteneri: Itsy Bitsy, Voios.ro, DivaHair, DivaHair Cosmetics, Dasha, www.adelak.ro, www.magicphotoevents.ro, Mamica Pediatru, Johannasburg, Active Family Center, Mothers and the City, Frici de Mamici, SuntPitic.ro, Vavian Pharma, biancamorus.ro, celmaibuntata.ro, Idrilog, super40.ro, Diana Vijulie, www.educabil.ro

În 2017 cele 3 seminarii organizate de echipa Naște Natural au dovedit că există un interes ridicat al viitorilor părinți către informare corectă. Peste 400 de viitori părinți au participat la Școala Părinților Responsabili, iar informațiile au ajuns și la peste 350 de mii de oameni care au urmărit transimisiunile live ale seminariilor.

Foto cover: quotesgram.com

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!