Revvolution. Cum am descoperit bucuria de a face sport

eu RevvolutionNu sunt o persoană sportivă din fire. Ba chiar în școală încercam să ocolesc orele de sport, deși fără succes. Târziu, spre 30 de ani m-am gândit că sportul mi-ar putea face bine și aș avea nevoie să fac mișcare, asta mai ales după ce m-am îngrășat mult în urmă cu vreo 10 ani. Da, am ajuns atunci la peste 70 de kilograme la cei doar 165 cm ai mei înălțime. A fost apogeul, nimic nu mă mai încăpea, arătam și mă simțeam ca o minge. Mi-am schimbat stilul de viață, am slăbit mult de atunci și nu am mai atins niciodată pragul înfiorător (pentru mine) de 70 de kilograme. M-am împrietenit treptat cu sportul și am introdus mișcarea în viața mea. Am constatat că e un prieten bun, de care nu ar trebuie să mă mai despart.

Apoi am rămas gravidă și a trebuit să întrerup mișcarea, mi-a fost contraindicată în sarcină din cauza unor probleme medicale (deși eu visam cum o să fac pilates și o să mă bucur de exercițiile pentru gravide). Apoi au urmat anii de mămicie timpurie, când timpul nu mi-a mai aparținut. Am reluat antrenamentele la sală când Victor se apropia de doi ani. Am mers timp de câteva luni cu o mămică prietenă, apoi m-am mutat din cartier și iar am întrerupt sportul.

Cum am ajuns “revvoluționară”

Am descoperit programul Revvolution – Powered by Valentin Vasile într-un moment în care simțeam că iar încep să mă îngraș și să scap situația de sub control. Mâncam de toate, în special dulciuri și făinoase, și nu făceam mișcare. Statul pe scaun câte 8 ore, la birou, mă făcea să am dureri de spate destul de neplăcute. După sărbătorile de iarnă am zis că e timpul să mă apuc din nou de sport și mai ales de un regim alimentar serios. Așa am ajuns la Revvolution și la Valentin Vasile, cu multe speranțe și foarte hotărâtă.

eu Revvolution 3Au trecut aproape trei luni de atunci. Am slăbit 5 kilograme (de la 62,8 kg la 57,7 kg), arăt altfel, mănânc sănătos, fac mișcare și mă simt bine. Când nu merg la antrenamente, simt că îmi lipsește ceva. Schimbarea nu a fost dificilă, dar pe parcurs am întâmpinat ceva probleme. La niște analize banale mi-am depistat o anemie destul de serioasă, ceea ce m-a ținut departe de antrenamentele mai intense o perioadă. Am continuat să vin regulat la orele de pilates și să merg mai mult pe jos, să fac totuși mișcare, dar fără efort prea mare. Am continuat regimul alimentar prescris de Valentin Vasile și de Tania Fântână, nutriționistul programului. În ultima lună nu am mai slăbit, ci m-am menținut și m-am concentrat pe restabilirea sănătății și pe tratamentul prescris de medic, fără a neglija mișcarea și alimentația corectă. Mai mult decât atât, Tania m-a sprijinit și a adaptat planul alimentar nevoilor organismului meu.

Citiți și celelalte articole despre sport, mișcare, alimentație sănătoasă: My Revvolution goes on (II), My revvolution goes on și Let the Revvolution begin.

Revenirea

Am revenit de curând și la antrenamente la Revvolution, cu o frecvență de două ori pe săptămână și am avut o surpriză frumoasă! Înainte oboseam foarte repede, din cauza lipsei mineralelor și a fierului din organism. Nu aveam rezistență la efort și mă străduiam să fac exercițiile corect, până la capăt. Acum, după ce am intrat în parametrii optimi, am descoperit cu adevărat bucuria de a face sport, de a duce exercițiile până la capăt, de a termina ora cu zâmbetul pe buze! Obosesc, dar nu așa tare și am satisfacția de a reuși să fac toate repetările, de a completa exercițiile, fără să mă forțez. La finalul antrenamentului mă simt împlinită, iar fiecare părticică din corpul meu resimte beneficiile mișcării! E acea relaxare plăcută și senzația că fiecare mușchi a lucrat și corpul cu totul s-a întins, s-a antrenat și acum se bucură de o odihnă binemeritată 🙂

Beneficiile pe care le-am descoperit în programul Revvolution:

  • Sportul nu e greu! Poți face mișcare, la orice nivel te-ai afla! Oricât de “anchilozat” ai fi sau de neîndemânatic, există un început, iar la Revvolution e tocmai locul potrivit să începi.
  • Ai suport în permanență. Pe parcursul orei, doi antrenori sunt cu ochii pe tine. Unul face exercițiile, iar celălalt urmărește ca fiecare participant să le execute corect. Ți se explică, ești îndrumat, corectat, sprijinit. Ești încurajat, dar nimeni nu țipă la tine, nimeni nu trage de tine, poți face în ritmul tău. Majoritatea exercițiilor au varianta grea și varianta ușoară, așa că te poți adapta.
  • Ești important! O, da, odată intrat în program, ești membru Revvolution și ești tratat cu tot respectul. Faci parte din comunitate, primești suport, sfaturi și răspunsuri la întrebări de la nutriționistul programului, de la antrenori, de la Valentin Vasile. Ai acces la comunitatea online, unde sunt oameni ca și tine, cu aceleași obiective: să facă mișcare și să se mențină sănătoși.
  • Nu te plictisești niciodată! Clasele și antrenamentele sunt mereu diferite, antrenorii de la Revvolution sunt profesioniști și au multă imaginație. Știu cum să combine exercițiile și cum să alcătuiască orele astfel încât să lucrezi intens și să nu te plictisești. Circuitele sunt cele mai faine căci treci pe la multe stații de lucru, te antrenezi și nu îți dai seama când s-a terminat ora 🙂 La final ești obosit, dar fericit și simți că ai lucrat eficient 🙂
  • Ai acces la seminarii despre nutriție și despre biomecanica mișcării. Specialiștii Revvolution îți oferă informații despre principiile unei alimentații corecte și sănătoase. Înveți cum să faci corect exercițiile și cum trebuie să respiri atunci când te antrenezi.
  • Ai acces la ședințe de coaching cu Ilinca Vasile, antrenor și psiholog în cadrul Revvolution. La aceste ședințe dicuți despre știința comportamentului alimentar (psiho-nutriția) și ești ajutat să înțelegi relația pe care o ai cu mâncarea. Înțelegi de ce mănânci așa cum mănânci, care sunt mecanismele și ești sprijinit să parcurgi mai ușor drumul spre atingerea obiectivelor.

Dacă nu ești din București sau ești prea ocupat și nu ai timp să ajungi la sală, echipa Revvolution îți oferă posibilitatea să te antrezezi la tine acasă. Pachetele Revvolution online conțin exerciții în format video, coordonate de Valentin Vasile, pe care le poți face acasă. Totodată, ai acces la program de nutiție personalizat, un ghid de utilizare, un film introductiv de biomecanica mișcării, manual de nutriție și acces la comunitatea Revvolution.

eu Revvolution 2De când am descoperit Revvolution, am prins și mai mult drag de sport. Mi-am dat seama că ușor să faci mișcare dacă ești motivat și mergi într-un loc unde îți face plăcere, cu oameni ca tine și cu antrenori simpatici, creativi și energici, care te încurajează. Concluzia: Revvolution is the best!

P.S. Dacă doriți să vă înscrieți în program, accesați acest link sau sunați la Revvolution: www.revvolution.ro/#vreausamainscriu / www.revvolution.ro/#contact

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să reveniți și dați Like paginii de Facebook, Johannasburg.ro, unde puteți fi la curent cu tot ce scriu.

8

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!