Respect pentru România, respect pentru cei care #rezistă!

nasul tv

Sunt mai bine de două săptămâni de când România #rezistă. De când sute de mii de oameni ies seară de seară în stradă, în ger și zăpadă, cu steaguri și pancarte și protestează pașnic, cerând câteva lucruri simple pentru ei, pentru copiii lor, pentru această țară. Respect, decență, cinste, coloană vertebrală, corectitudine. Asta se cere în piețele și pe străzile din întreaga țară. Lucruri simple, domnilor politicieni, domnilor guvernanți! Nimic greu! Doar un pic de decență, doar să arătați un pic că vă pasă de țara pe care o conduceți și că nu ați ajuns acolo pentru funcții, bani și putere! E chiar atât de greu?!

Am fost în câteva seri și eu în Piața Victoriei. Am strigat DEMISIA și am înghețat alături de alte sute de oameni, majoritatea tineri ca și mine, care stăteau acolo pentru același lucru: să arate Guvernului și politicienilor că nu mai înghit minciunile și neobrăzarea lor, lipsa de respect la adresa cetățenilor, a celor care i-au votat și care nu i-au votat, nesimțirea și indolența cu care vor să strecoare legi făcute anume pentru ei și impetinența cu care acced la funcții publice, deși au dosare penale în spate! Da, ne-am săturat, nu mai vrem penali în Guvern sau în Parlament, nu mai vrem primari care ies din pușcărie să depună jurământul și apoi intră înapoi! Așa ceva e inadmisibil într-o țară europeană, civilizată, de fapt în orice fel de țară! Nu mai vrem să fim mințiți, furați, manipulați și să ni se spună cu zâmbetul pe buze că totul este bine, că ei, ai noștri guvernanți nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase!

fara penaliEu vreau să trăiesc în această țară, aici, în România, unde m-am născut. Și vreau să îmi cresc copilul aici, să îi arăt că avem o țară minunată în care merită să crești, să înveți, să prosperi, să îți îndeplinești visele! Nu vreau să îmi caut alt loc sub soare și să mă mut undeva de unde să o iau de la zero. Vreau să mă bucur de toate lucrurile frumoase pe care le are România de oferit, de oamenii ei extraordinari, de peisaje, de aerul curat de la munte, de toate oportunitățile care se deschid aici și pot înflori, pot crește frumos! Vreau să merg cu capul sus pe stradă, să nu îmi fie rușine și să mă pot bucura de toate drepturile de cetățean european, așa cum se cuvine într-o țară europeană! Vreau să trăiesc într-o societate dreaptă, unde nu trebuie să dau șpagă, unde lucrurile să se rezolve natural, firesc, fără stat la cozi interminabile și fără să apelezi la pile și relații. Vreau ca oamenii să fie corecți și drepți, de la cel mai simplu cetățean până la președinte! Se poate? Sau e o utopie?

Pentru aceste lucruri și pentru multe altele asemănătoare au ieșit în stradă sute de mii de oameni în aceste două săptămâni. Și cei vizați se fac că nu îi aud și speră să înceteze această revoltă, zic ei, nelegitimă! Dar legitim e să fii cercetat penal sau chiar condamnat și apoi să conduci un partid? Sau, mai rău, să ocupi un post de parlamentar? E revoltător! Buna cuviință ar trebui să te împiedice să mai apari pe vreo listă a vreunui partid vreodată!

existam rezistamAm un imens respect pentru cei care au ieșit în piețe și continuă să iasă în stradă pentru toate aceste lucruri. Penru dreptate, corectitudine și decență, pentru că nu vor să se lase – și să ne lase – călcați în picioare! Respect pentru cei care #rezistă și spun lucrurilor pe nume, pentru cei care insistă, care duc această revoluție pașnică mai departe și care merg până la capăt ca vocea noastră să se facă auzită! Respect pentru România trează, pentru oamenii care muncesc cinstit și vor să își crească copiii într-o țară cu oameni demni și onești!

Poate totuși se aude ceva din toate acestea și la Palatul Victoria! Alo, se aude, domnilor? Sau va trebui să stăm în stradă până la următoarele alegeri?!

Credit foto cover: independent.md

Credit foto 2: nasul.tv

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

  • Winter allover ❄️☃️😀😎 #winter #snow #january
  • Iarna la fereastra noastră 😊❄☃️ #winter #snow #newyear #quartzmedia #quartzteam
  • The last day of this year. We are ready for a wonderful new year! 🥂🎆🎇✨🎉🎊
  • Toamnă 🍁 #autumn #autumnleaves🍂 #yellow
  • Mi-am gasit jiltul 😊 #modernqueen #7thheaven #pinkparty
  • Treasure hunt 😊 #7thheaven #event #beauty #pinkparty

Follow Me!