Red Bull Music Academy îl aduce pe Daniel Miller la DokStation

Red Bull Music Academy îl are ca invitat pe Daniel Miller la DokStation Music Documentary Film Festival, vineri, 15 septembrie, în Club Control, pentru un lecture însoțit de un DJ set.  Daniel Miller este fondatorul celebrei case de discuri Mute Records. În 1978, casa de discuri debutează cu single-ul „Warm Leatherette”, sub numele propriului proiect – The Normal.  Miller a produs primele cinci albume ale trupei Depeche Mode și a semnat cu formații precum Erasure, Nick Cave & The Bad Seeds, Moby, Goldfrapp sau The Knife.

Deși preocupat de DJ-ing de foarte mulți ani, Daniel Miller a început să acorde o mai mare importanță acestei activități în urma unei invitații făcute de către Karl O’Connor aka Regis de a mixa în cadrul unui eveniment marca Sandwell District, în legendarul club berlinez Berghain. După acest gig s-a reinstalat „microbul’’ DJ-ing-ului, iar de atunci Daniel Miller a putut fi întâlnit în mod constant în spatele pupitrului unor festivaluri precum Sonar, ENTER la Space în Ibiza, ADE din Amsterdam, IMS în Ibiza, Electron festival, LEAF festival în Londra, Culture Box din Copenhaga, Bootleg din Tel Aviv și multe altele.

Citește și Electro la feminin, de la Berlin la DokStation; Invitați speciali la a doua ediție DokStation – 14-17 septembrie

Documentarul „I Dream of Wires”. Despre începuturile sintetizatoarelor modulare

Lecture-ul susținut de Miller va fi precedat de proiecția filmului „I Dream of Wires” (2014), un film de Robert Fantinatto și Jason Amm. Documentarul cuprinde istoria, cu apariția, moartea și renașterea sintetizatorului modular, cu interviuri cu peste 100 de muzicieni, inventatori și entuziaști, printre care Trent Reznor (Nine Inch Nails), Gary Numan, Vince Clarke (Erasure), Morton Subotnick, Chris Carter (Throbbing Gristle), Daniel Miller, Carl Craig, Flood, Cevin Key (Skinny Puppy), James Holden, Factory Floor, Legowelt, Clark, John Foxx and Bernie Krause, precum și producători de sintetizatoare, ca Doepfer, Modcan și Make Noise.

„I Dream of Wires” explorează începuturile sintetizatoarelor modulare de la companiile de pionierat Moog Music Inc. și Buchla sau Associates, până în perioada în care aproape au dispărut, odată cu introducerea unor sintetizatoare digitale portabile, în anii ’80. Dar există o perioadă de reînviere și reinventare a sintetizatorului analog.

Alessandro Adriani
https://soundcloud.com/alessandro-adriani-mannequinrecords

Născut și crescut în Roma, Alessandri Adriani este motorul din spatele Mannequin Records, care, din 2008, s-a ocupat mai mult decât oricine altcineva să descopere și să scoată la lumină muzică industrială și synth wave obscur din toată lumea. În plus, Alessandro Adriani s-a ocupat și de propria muzică, apărută la label-uri precum Mannequin, Pinkman și Jealous God.

Admina
https://soundcloud.com/adm1na

Admina este Dj, producător, artist vizual și membru fondator al Corp, o platformă și agenție de booking concentrată pe artiști și DJ femei.

Ea este și parte a Arp148, un proiect vodcast ce descoperă și explorează prin film și video diverse zone obscure ale muzicii și sunetului, de la cel experimental, la cel tradițional urban și rural. Admina are, de asemenea, și proiecte personale de poezie feministă, experimente audio-video.

Program 15 septembrie

19.00 – proiecție I Dream of Wires (1h42)
21.00 – 22:00 Lecture Daniel Miller
23.00 – 00:00 Admina
00.00 – 02:00 Daniel Miller
02.00 – 04:00 Alessandro Adriani
04.00 – 06:00 Admina

DokStation este un proiect cultural organizat de Wearebasca, cu sprijinul ARCUB, Programul cultural București – Oraș participativ, Administrației Fondului Cultural Național și Centrului Național al Cinematografiei.

https://www.facebook.com/Dokstation.ro/

http://dokstation.ro/

http://redbullmusicacademy.com

Informații: Cătălin ANCHIDIN – ROLLERCOASTER PR

Foto cover: mute.com/mute. Credit foto: Diane Zillmer

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!