Rămas bun, argonautule!
aspeaker13

Credit foto: TEDx Chișinău

Încă nu îmi vine să cred că Ioan Dan Niculescu nu mai e… Un om extraordinar, plin de creativitate și idei geniale, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu zen și relaxat, un om care s-a bucurat de viață și a vrut să traiască din plin fiecare clipă.

L-am cunoscut pe Ioan Dan la scurtă vreme după ce a lucrat la celebra campanie online a președintelui Iohannis. Un timp ne-am ocupat, la Quartz Media, de comunicare pentru această echipă minunată care a reușit, în timp record, să ridice un președinte, cu o campanie în social media ale cărei ecouri s-au făcut auzite până departe în lume. Vlad Tăușance, Radu Negulescu și Ioan Dan Niculescu, trei minți strălucite, trei creativi, trei oameni minunați din a căror muncă de strategie și creație s-a născut un șef de stat.

people and people

Credit foto: Business Magazin

Am avut ocazia să stau de vorbă cu Ioan înainte de interviuri sau de întâlnirile cu jurnaliștii. L-am condus la o ședință foto pentru Business Magazin, iar după am stat cu băieții la interviu. Dintre ei trei, Ioan Dan era cel mai relaxat, răspundea mereu cu zâmbetul pe buze și avea tot timpul la îndemână cele mai nimerite cuvinte sau o replică amuzantă. Lumea lui era zen sau cel puțin așa dorea să trăiască. Lua lucrurile așa cum veneau, nu se supăra, era mereu parcă într-o altă dimensiune, aceea a bucuriei, a simplității și a bunului simț.

Ion Dan era un om bun, cu suflet mare, cu o mulțime de idei frumoase. Zâmbitor, prietenos, cald, o persoană foarte plăcută, care te lăsa cu gura căscată când povestea despe călătoriile sale în Thailanda, India sau Mexic, Vietnam, Bali sau Cambodgia, acolo unde își petrecea câteva luni bune pe an, lucrând și conducând de la distanță agenția lui de creație, Argo Media, scriind pe blogul lui, imediatdureaza.ro, dar mai ales trăind. Trăind printre alți oameni, cunoscându-le cultura, limba, obiceiurile, savurându-le mâncărurile și băuturile și încercând apoi, la întoarcere, să aducă acasă câte o bucățică de savoare și suflet din fiecare țară.

Doamne fereste

Credit foto: Doamne Ferește

Așa a creat muștarurile “Doamne Ferește“, cu arome indiene sau mexicane, cu ingrediente despre care ne spunea că trebuie să stea câte trei ani la macerat. Sau “Sosul Iute de Doamne Ferește”, primul sos românesc de acest fel, creat pe principiile bucătăriei regale Thai. Dincolo de gust, arome și unicitate, aceste delicatese aduceau cu sine povești din alte colțuri ale lumii, pe care Ioan Dan încerca să le spună prin fiecare părticică, de la gust până la etichetă, de la ambalaj până la fotografie.

Sunt mulți oameni care l-au cunoscut mult mai bine decât mine pe Ioan Dan Niculescu, care l-au avut aproape și au avut privilegiul să îi fie prieteni. Așa cum l-am văzut eu, Ioan Dan era un visător, un magician, un om care dorea să facă bine și să trăiască frumos. Iubea animalele și făcea orice să le ajute. Mulți știu de campania pe care a creat-o și derulat-o în Iași, “Ai cumva o păturică?”, destinată câinilor fără stăpân.

Ioan Dan a absolvit Dreptul, dar nu a practicat avocatura, căci i-a plăcut mai mult publicitatea și a ales să își pună în practică ideile creative. În 2002 a lansat Argo Media, una dintre cele mai bune și mai creative agenții de pe piață. La Quartz Media am avut privilegiul să lucrăm cu Ioan și cu echipa de la Argo, iar ideile și propunerile lor ne-au surprins plăcut prin frumusețe, ingeniozitate și creativitate. Oameni frumoși și talentați, strânși laolaltă de un alt om genial: Ioan Dan Niculescu. cei trei

Într-un interviu pentru Business Magazin, Ioan Dan spunea: “Să nu te plictiseşti, monotonia este antonimul fericirii. Condimentează tot ceea ce faci!”

Iar la TEDx Chișinău, unde a vorbit în urmă cu un an, Ioan Dan a lăsat să se întrevadă puțin din puterea și lumina sufletului său frumos, dornic tot timpul de libertate: “Tu ești singurul care își poate tăia sau limita aripile. Și dacă faci abstracție de timp și spațiu, nu mai e niciun fel de constrângere. Te poți trezi că ești un condor și până atunci crezuseși că ești porumbel.”

Să te odihnești în pace, om bun și frumos. Îngerii se bucură, iar aici, pe pământ, cu siguranță nu vei fi uitat, căci ai fost mult iubit, admirat și apreciat. Drum bun, argonautule, să călătorești spre zări însorite!

Later edit: Această melodie cred că poate spune mai bine ce simt mulți dintre prietenii lui Ioan Dan.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!