Orășelul Cunoașterii a împlinit 4 ani. Cum ne-am distrat la aniversare

Am fost sâmbătă la evenimentul de aniversare al Orășelului Cunoașterii, care a împlinit 4 ani. E la noi în cartier și mi-am pus în gând de mai multe ori să ajungem acolo, dar nu am reușit. Acum am dat curs invitației lor și am sosit printre primii la petrecere. A fost fantastic, am stat aproape 3 ore, timp în care Victor și prietenul lui au luat de mai multe ori la rând toate punctele de atracție, jocurile și experimentele. E un loc grozav, în care copiii pot descoperi câtva dintre secretele științei și se pot juca în voie, încercând și văzând singuri rezultatele forțelor și a interacțiunilor dintre obiecte, testând legile fizicii.  

Un loc minunat. Decoperire și inovație

Am descoperit la Orășelul Cunoașterii o mulțime de lucruri interesante. Dar nu eu, ci Victor le-a descoperit și testat în primul rând. Cum să formezi litere și să scrii în oglindă, cum e împărțit cercul, cum acționează magneții asupra diferitelor tipuri de materiale, cum acționează aerul și cum sunt împinse bilele printr-un circuit complex de tuburi cu ajutorul aerului cald sau cum să pui o minge în coșul de baschet doar cu ajutorul unui jet de aer cald 🙂

Experimente distractive

Cea mai mare atracție a reprezentat-o, desigur, joaca cu apa 🙂 Cărui copil nu îi place să se joace cu apa? La Orășelul Cunoașterii nu există restricții, ci copiii sunt invitați să descopere efectele și forța apei într-un mediu sigur și controlat. Într-un bazin mare sunt montate multe furtune și instalații cu ajutorul cărora poți testa puterea apei. Copiii au la dispoziție pelerine ca să nu se ude și se pot juca în voie. Iar într-o cameră alăturată, cei mici pot testa puterea unui tsunami – ei singuri au putere și control asupra valurilor, pe care le pot crea într-un bazin și pot vedea efectul lor atunci când ajung lșa capăt și iau pe sus căsuțele de polistiren.

Un alt experiment care l-a încântat mult pe Victor a fost să lucreze ca un astronaut în spațiu. Cu ajutorul mănușilor de cosmonaut trebuia să scoată și să monteze o piuliță pe un șurub. Și nu a fost simplu 🙂 Dar s-a descurcat și a revenit să refacă experimentul 🙂

La sala oglinzilor afost din nou mare distracție, mai ales la caleidoscop. Și la experimentul organizat de Profesorul Trăsnit Spooky – „Show Fun Science”  – unde a văzut care e rețeta de preparare a slime-ului 🙂

Una peste alta, am descoperit o mulțime de lucruri interesante la Orășelul Cunoașterii și sigur vom merge mai des aici!

Iată câteva informații chiar de la sursă despre Orășelul Cunoașterii și despre aniversare:

Orășelul Cunoașterii, primul muzeul interactiv din România dedicat științei, aniversează 4 ani și invită publicul să redescopere noile spații și exponate de joc, lansate cu această ocazie.

Inaugurat în februarie 2014, Orășelul Cunoașterii își crește colecția cu 20 de exponate, ajungând la aproximativ 100. Noile exponate transpun în practică noțiuni de matematică, fizică, cum ar fi teorema lui Pitagora, arcul catenar, funcțiile matematice sau legile opticii. Colecția nouă cuprinde roboți, instalații cu piese, diverse dispozitive interactive care permit înțelegerea științei într-un mod captivant și practic.

„Copiii pot învăța mult mai ușor fizică, matematică, chimie, atunci când găsesc corespondenți în lumea reală. Orășelul Cunoașterii vine de patru ani să răspundă acestei nevoi și oferă acces copiilor înt-o altfel de lume. Încercăm în fiecare an să venim cu noi proiecte, să dezvoltăm colecția de exponate joc, astfel încât întotdeauna copiii, părinții și profesorii să descopere lucruri noi”, afirmă Ana‑Maria Roată Palade.

Peste o mie de ateliere la Orășelul Cunoașterii

Orășelul Cunoașterii este un spațiu dedicat atât copiilor începând cu vârsta de doi ani, cât și adulților. Acesta a fost vizitat de aproximativ 50.000 de copii, părinți, profesori, timpul mediu de vizitare fiind de 2,5 ore. În cadrul Orășelului Cunoașterii s-au organizat până acum peste 1.000 de ateliere, fiind abordate teme de astronomie, fizică, chimie, cinematografie, istorie, mecanică, etc.

Orășelul Cunoașterii va ajunge la mai mulți copii prin Caravana Jocurile Științei

Orășelul Cunoașterii, în parteneriat cu Asociația Pro Cunoaștere, își propune să crească accesul la metodele de educație informală și lansează, în această primăvară, o caravană în câteva orașe din țară. Caravana Jocurile Științei va cuprinde o expoziție itinerantă și ateliere de știință pentru copii.

Realizat printr-o inițiativă privată, Orășelul Cunoașterii este situat pe str. Pajurei nr. 3A, sector 1, București, cuprinde o suprafață de 1.400 mp, în spațiul interior și spațiul exterior, și este împărțit în 8 zone de interes. În cadrul Orășelului Cunoașterii se desfășoară constant ateliere interactive pentru copii, dar și programe pentru profesori.

Urmăriți canalele lor de comunicare și înscrieți-vă la ateliere:

www.facebook.com/OraselulCunoasterii/   www.oraselulcunoasterii.ro

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!