Ne distrăm și învățăm cu desene animate

mihaelaÎmi amintesc și acum de programul de numai 20 de minute de desene animate de care aveam parte când eram copil, căci atât se dădea la televizor. O așteptam pe Mihaela cu sufletul la gură și nu mai puteam de bucurie când mă întâlneam cu Miaunel și Bălănel! Mai târziu, cred că după ’89, programul s-a mai lungit la vreo 30 de minute și vedeam seriale de desene animate pe care le-am îndrăgit nespus și ale căror coloană sonoră mi-o amintesc și astăzi: Sandy Belle, Perrine, Țestoasele Ninja sau Denver – Ultimul Dinozaur. Astăzi copiii noștri au la dispoziție o mulțime de seriale animate, cu povești și personaje de la care învață despre prietenie, empatie, curaj și multe altele.

MICKEY AND THE ROADSTER RACERS - "Race for the Rigatoni Ribbon!" - Mickey and the gang compete against Piston Pietro throughout Rome, while a runaway giant meatball chases after Goofy. This episode of "Mickey and the Roadster Racers" airs Monday, January 16 (12:00 - 12:25 P.M. EST) on Disney Junior. (Disney Junior) MICKEY MOUSE, DONALD DUCK

Un personaj legendar

Oferta posturilor de desene animate este variată și bogată, dar noi, părinții, trebuie să avem grijă ca cei mici să urmărească seriale și povești potrivite vârstei și nivelului lor de înțelegere. Personaje precum Prințesa Sofia sau Mickey Mouse sunt prietenoase și amuzante, iar aventurile prin care trec le prezintă celor mici exemple educative din care ei pot învăța o mulțime de lucruri utile. Cum să ajuți, cum să nu minți, cum să te porți, cum să fii un bun prieten sau camarad, cum să ai curaj și să încerci până reușești – sunt câteva dintre lecțiile pe care copiii le pot învăța prin acest tip de desene animate.

Aventurile lui Mickey Mouse și ale prietenilor lui i-au plăcut foarte mult lui Victor încă de la început, de când l-am lăsat câte puțin la desene animate. Când i-am spus că de sâmbătă va începe un sou serial la Disney Junior – Mickey și Piloții de Curse – s-a bucurat mult și mă tot întreabă când este ziua de sâmbătă 🙂

Când?

Da, din 22 aprilie, de la ora 10:30, pe Disney Junior începe noua animație Mickey și Piloții de Curse, special creat pentru copiii cu vârsta între 2 și 7 ani. Cei mici au ocazia să îi reîntâlnească pe eroii preferați – Michey Mouse, alături de Minnie, Pluto, Goofy, Daisy și Donald, puși din nou pe șotii și gata de distracție!

În aventură

Serialul animat ni-i prezintă pe Mickey și gașca lui la volanul mașinilor lor unice, în curse amuzante și curajoase în jurul lumii, dar și făcând năzdrăvănii în orașul lor natal Hot Dog Hills.

Minnie și Daisy au o afacere secundară, numită Ajutoarele Abile. Ele demonstrează multă creativitate și autenticitate în provocările întâmpinate, cum ar fi salvarea unei pisici dintr-un copac, recuperarea unor bijuterii pierdute din canalizările Parisului sau multe altele, la fel de surprinzătoare și amuzante.

Special create pentru copiii cu vârsta între 2 – 7 ani, poveștile sunt concepute astfel încât să împărtășească lecții sociale și emoționale despre prietenie, munca în echipă, optimism și fairplay.

Ce învață copiii?

MICKEY AND THE ROADSTER RACERS - "Goofy Gas!" - When Goofy invents a new fuel to make the roadsters go faster, they wind up with unexpected results. This episode of "Mickey and the Roadster Racers" airs Sunday, January 15 (9:25 - 9:50 A.M. EST) on Disney Junior. (Disney Junior) DAISY DUCK, MINNIE MOUSE

La fel ca toate programele Disney Junior, serialul Mickey și Piloții de Curse are la bază o programă educațională menită să cultive diferite arii de dezvoltare ale copilului: fizică, emoțională, socială și cognitivă, precum și stimularea abilităților de gândire, etice și creative. Poveștile prezentate pun accentul pe modalități multiple de a rezolva diverse probleme și sprijină copiii să dezvolte abilități de gândire critică, dar și perseverență și flexibilitate. Curiozitatea și bucuria descoperirii sunt elemente centrale în serial, pe măsură ce Mickey și prietenii săi explorează diferite țări, culturi și tradiții în aventurile lor.

Mie mi-au plăcut mereu desenele animate care au spus o poveste frumoasă și mai ales care mi-au stârnit o emoție plăcută. Fie ca a fost vorba de prietenie, de curaj sau de camaraderie, de empatie, iubire sau altruism ori pur și simplu m-au făcut să râd, mi-au rămas în amintire acele desene animate care mi-au umplut sufletul de bucurie la un moment dat. Sper ca și Victor să își amintească, peste ani, de aceste seriale animate pline de exemple frumoase, de Mickey Mouse și de prietenii săi, de Tom și Jerry sau de alți eroi care rămân veșnic tineri și plini de viață.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

  • Winter allover ❄️☃️😀😎 #winter #snow #january
  • Iarna la fereastra noastră 😊❄☃️ #winter #snow #newyear #quartzmedia #quartzteam
  • The last day of this year. We are ready for a wonderful new year! 🥂🎆🎇✨🎉🎊
  • Toamnă 🍁 #autumn #autumnleaves🍂 #yellow
  • Mi-am gasit jiltul 😊 #modernqueen #7thheaven #pinkparty
  • Treasure hunt 😊 #7thheaven #event #beauty #pinkparty

Follow Me!