Musicalul “Micuța Dorothy” – pe cărarea galbenă, înapoi spre copilărie

Micuta Dorothy 1Am fost ieri cu Victor la Opera Comică pentru Copii să vedem musicalul “Micuța Dorothy“, după romanul de mare succes “Vrăjitorul din Oz” de Lyman Frank Baum. Știam o parte din spectacol, căci am văzut finalul la premiera de cum două săptămâni. Însă a-l vedea de la un capăt la altul a fost o experiență extraordinară, care m-a transportat preț de o oră și jumătate în lumea copilăriei. Nu știu cine s-a bucurat mai tare, eu sau Victor, de povestea în sine, de muzica veselă care te făcea să aplauzi întruna, de decoruri, costume, cântece și personaje. Sala a aplaudat după fiecare cântecel, copiii au fost vrăjiți, iar finalul a fost o adevărată explozie de bucurie!

Am văzut mai multe spectacole foarte frumoase la Opera Comică pentru Copii, dar nici unul nu mi-a plăcut atât de mult ca “Micuța Dorothy”. Tânăra regizoare Antoaneta Cojocaru reușește să transpună binecunoscuta poveste a Vrăjitorului din Oz într-un spectacol plin de magie și multă veselie, pe înțelesul copiilor de toate vârstele. Chiar dacă musicalul durează o oră și jumătate, nu simți când zboară timpul, căci ești mereu acaparat și fermecat de un nou personaj, de un nou cântec, iar firul poveștii te fură.

Micuta Dorothy 2Prietenii lui Dorothy – cățelul Țic-Țic, Sperie-Ciori, Leul Papanaș și Omul de Tinichea – sunt amuzanți și îi îndrăgești imediat. Ajungi să o îndrăgești pe vrăjitoarea Zug-Zag, căci, chiar dacă e rea și vrea să îi fure pantofii de argint lui Dorothy, cântă și dansează frumos. Mai ales că este înconjurată de o ceată de maimuțe înaripate, care o slujesc doar de formă, căci de fapt abia așteaptă să scape de ea. Lucrurile iau tot timpul întorsături neașteptate, urmărești povestea cu sufletul la gură și tocmai când credeai că totul s-a terminat, mai apare încă o surpriză. Aici este talentul Antoanetei Cojocaru, care a valorificat ingenios minunata poveste a lui Oz și a împletit-o cu jocul plin de energie al unor actori tineri și înzestrați.

Muzica semnată de Marius Țeicu ți se lipește de suflet, mai ales dacă ești părinte și ai crescut cu cântecele maestrului. Adult sau copil, nu poți să nu te îndrăgostești de melodia lait-motiv al musicalului, “Cărare, cărare”, pe care ajungi să îl fredonezi involuntar. Iar această cărare galbenă (care pornește din foaierul Operei Comice și duce până pe scenă) te poartă, de fapt, spre propria copilărie, ca un drum pe care l-ai uitat, dar care există acolo, doar că e acoperit de frunze. Cu puțină magie și un strop de veselie, fiecare găsește propria cărare galbenă către copilul din noi.

Micuța Dorothy este un spectacol pe care toți copiii și părinții ar trebui să îl vadă. Dincolo de bucuria pe care o stârnește în sufletele spectatorilor mici și mari deopotrivă, “Micuța Dorothy” îi învață pe copii – și le reamintește părinților – lecția curajului și a prieteniei. Și, mai presus de toate, ne aduce aminte că magia și speranța există!

Următoarele reprezentații: 26 februarie, 25, 26 martie.

Distribuția – 25 februarie:

Dorothy: Madalina Constantinescu

Țic-Țic: Cătălina Antal

Sperie-Ciori: Adrian Rădulescu

Omul de Tinichea: Tudor Boloca

Leul Papanaș: Andrei Mihalcea

Povestitorul & Vrăjitorul Oz: Valentino Tiron

Maimuțoiul Șef: Cătălin Seimeanu

Zug-Zag: Andreea Moustache
Fotografii: Alexandra Jitariuc
speranta
3

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!