Micii jurnaliști la Opera Comică pentru Copii

img_2832Weekendul acesta a fost special pentru noi, Quartz Media, dar și pentru Opera Comică pentru Copii. Am pregătit cu mult drag un mic proiect de comunicare în care i-am implicat pe cei mai tineri spectatori ai Operei Comice. Am invitat câțiva copii ai unor bloggeri și jurnaliști și ne-am “jucat” puțin de-a presa, invitându-i să vadă celebra operă “Răpirea din Serai” de W. A. Mozart, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, și apoi să facă un tur complet în culisele Operei Comice pentru Copii și chiar să participe la o conferință de presă cu actorii, special organizată pentru ei!

img_2792“Jucat” – vorba vine, căci totul a fost foarte serios: micii ziariști au primit legitimații de presă și agende personalizate și s-au comportat ca niște adevărați gazetari. S-au fotografiat în foaier cu soprana Felicia Filip, directoarea Operei Comice pentru Copii, apoi au urmărit cu atenție spectacolul și și-au luat notițe pe parcursul vizitei în culise, unde au aflat termeni noi precum acustică și butaforie și au aflat ce este “grădina” și “curtea” atunci când vorbim despre scenă. La conferința de presă, micii jurnaliști au stat de vorbă cu trei dintre artistii “Răpirii din Serai” și le-au pus întrebări foarte pertinente: Oana Șerban (Blonda), Andrei Mihalcea (Pedrillo) și Valentin Racoveanu – Șef Servici Studii Muzicale.

Concluzia: tânăra generație de bloggeri și ziariști promite mult, este serioasă, talentată și cu o gândire profundă! Avem pe cine ne baza!

Iată cum a fost:

 

img_3024Mulțumim din suflet inimoasei echipe a Operei Comice pentru Copii, mulțumim partenerilor minunați care ne-au fost alături: Sloop și Solaris! Mulțumim micilor jurnaliști și îi felicităm pentru tenacitate, entuziasm și profesionalism! Și așteptăm articolele lor! Și pentru că acest proiect ne-a plăcut tuturor atât de mult, îl vom relua și în luna decembrie, când vom invita alți mici gazetari să descopere tainele meseriei de jurnalist la Opera Comică pentru Copii!

Duminică am ajuns și eu cu Victor să vedem “Răpirea din Serai”, ultima reprezentație din această stagiune jucată la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Am admirat decorurile extraordinare din foaier, unde, de cum intri, te simți exact ca într-un palat oriental! Victor chiar a exclamat: “suntem în sarai!” (tot așa a zis, deși i-am explicat cum se spune corect – pe el îl amuză mai mult, se pare, cuvântul “sarai” 🙂 ). Ne-am bucurat de ferestrele colorate, de palmieri, de portocali și fântână și ne-am fotografiat în seraiul lui Selim Pașa!

img_2915Piesa este o bijuterie artistică, muzicală, coregrafică și scenografică! Maestrul Cristian Mihăilescu s-a întrecut pe sine în regizarea acestui spectacol! Minunatele costume ne-au luat ochii, iar orchestra și soliștii au fost extraordinari! Mie mi-a plăcut foarte mult, interpretarea și vocile artiștilor m-au impresionat! Nu știu când au trecut 60 de minute: povestea m-a răpit cu adevărat, iar bucuria și încântarea au pus stăpânire pe noi toți, cei din sală, mici și mari, care am aplaudat entuziasmați după fiecare arie! La final, aplauzele s-au dezlănțuit și s-au ținut lanț preț de aproape zece minute, acompaniind bucuria noastră, a tuturor, actori, muzicieni și spectatori deopotrivă!

Povestea, pe scurt:

img_2869În palatul lui Selim Pașa se găsesc închise Konstanze și camerista ei, Blonda. Curând apare Belmonte, un tânăr nobil spaniol, logodnicul Konstanzei, sosit pentru a o elibera. Pedrillo, valetul său, prizonier și el, îi promite ajutorul. dar intrarea în palat îi este îchisă de Osim, căpetenia ienicerilor. Profitând de faptul că Pașa Selim este mare amator de arhiotectură, Pedrillo, ajuns grădinar, îl recomandă pe Belmonte drept unul dintre cei mai renumiți arhitecți italieni ai timpului, reușind astfel să-i asigure accesul în palat. Inima lui Belmonte este plină de speranță. Konstanze, dimpotrivă, singură și prizonieră, își cântă dragostea pe care o crede pierdută. 

Pe de altă parte, în interiorul seraiului, Blonda râde de caraghiosul Osim, care e îndrăgostit de ea. Deprimtă și înspăimântată de amenințările Pașei Selim, Konstanze este gata să-și curme viața pentru dragostea ei. Dar iată că apare Pedrillo, care anunță celor două femei sosirea lui Belmonte și planul lor de a fugi în aceeași noapte. El îl va adormi pe Osim cu o licoare pe care i-o va turna în vin.

img_2891“Răpirea din Serai” – de W. A. Mozart. Libretul: Stephanie Gottlieb. Regia – Cristian Mihăilescu; Dirijor – Gheorghe Iliuță; Scenografia- Bogdana Pascal; Coregrafia – Daniel Manea.

Nouă ne-a plăcut foarte mult și cu siguranță mai venim la Opera Comică pentru Copii! În decembrie se anunță lucruri super-interesante aici: premiera spectacolului “Spărgătorul de nuci” – pe 3, 4 decembrie (și apoi încă un weekend cu această reprezentație, pe 10 și 11 decembrie), iar anul se va încheia în glorie cu un spectacol-eveniment de neratat: “Poveste de Crăciun“, la Sala Polivalentă, în 16 decembrie. Grabiți-vă să luați bilete – detalii și rezervări pe www.operacomica.ro. Și nu uitați de campania “Bilet în așteptare” pentru copiii din medii defavorizate! De sărbători putem face o faptă bună și putem ajuta mai mulți copii să se bucure de minunatele spectacole ale Operei Comice pentru Copii!

Foto, video, montaj: Eveline Păunaocc

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!