“Mașini 3” – o animație despre prietenie și valori

Săptămâna trecută am fost oaspeții Cinema City Cotroceni, la avanpremiera filmului de animație Cars 3 / Mașini 3, cu super-mașina de curse Fulger McQueen în rolul principal. Victor s-a bucurat mult, căci a fost pentru prima oară la cinematograf și la un film 3 D 🙂 Dar până la urmă filmul ne-a prins mai tare pe noi, părinții, care ne-am amuzat și ne-am lăsat purtați în lumea fascinantă a mașinilor de curse, așa cum am făcut-o și la primul film din serie, acum mulți ani, când nu îl aveam pe Victor. Filmul e foarte fain și are de toate: suspans, acțiune, poveste, emoție, personaje și replici haioase, aluzii și umor subtil, pe scurt, e un desen animat vesel și potrivit pentru întraga familie 🙂

Victor are 4 ani și jumătate și nu l-am dus până acum la cinematograf. Ne gândeam că nu o să aibă răbdare sau că sonorul puternic al filmelor o să îl sperie sau o să îl deranjeze. M-am bucurat să primesc o invitație la filmul de animație Cars 3 (mulțumesc, Raluca), mai ales că știam cât de mult îi place lui Victor de Fulger McQueen și de Bucșă, două dintre personajele principale ale animației marca Disney și Pixar.

El a intrat repde în atmosferă și a fost foarte încântat să își pună ochelarii 3 D și să urmărească povestea mașinilor de curse. Cu toate că nu a avut răbdare să urmărească atent filmul până la final (totuși, nu are încă 5 ani), a spus că i-a plăcut mult și ar vrea să repetăm experiența la cinema 🙂

Un film educativ pentru toată familia

Cars 3 ni-l readuce aproape pe Fulger McQueen, dar un Fulger care nu mai e în plină glorie, ci riscă să fie scos pe tușă de tineri – mașinile noi, performante, de ultimă generație care vin din urmă. Fulger se confruntă cu eșecul și este pus față în față cu posibilitatea retragerii, pe care o respinge vehement. Această situație îl aduce pe Fulger din nou aproape de vechii prieteni, ba mai mult decât atât, îl obligă să caute.

El are nevoie să se întoarcă la rădăcini și pleacă în căutarea mentorului lui Doc Hudson, cel care a fost profesorul său. Pe tot parcursul acestei căutări este însoțit de Cruz Ramirez, antrenoarea sa, al cărei vis ascuns era să devină pilot de curse. Filmul e presărat cu momente de suspans, în care stai cu sufletul la gură și urmărești derularea acțiunii, dar și cu momente de umor, amuzante, pe placul celor mici și celor mari deopotrivă.

Mașini 3 e frumos și emoționant. Nu o să vă dezvălui finalul, dar vă pot spune că, la fel ca în primele două filme ale seriei, realizatorii Cars ne dau din nou exemple ale celor mai frumoase valori: prietenie, empatie, camaraderie și bucuria de a dărui altora ceea cea ai primit, la rândul tău, ca învățăcel.

Filmul e foarte fain și e de văzut împreună, în familie. Vi-l recomand cu drag 🙂

Mulțumim Ranevents, pentru primire și pentru activitățile interesante organizate la avanpremieră 🙂

Fotografii: www.cinemagia.ro

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

  • 🍂🍂🍂
  • Halloween is coming 🎃🦇👻😀
#halloween #october #autumn #holiday
  • Buna dimineața 🌄🌞
#Romania #autumnmorning #nature #holyday
  • #Bucharest #nofilter
  • Autumn sunset 🌇🌞
#sunset #october #autumnsky #nofilter
  • Sky on fire 🌞🌇🌆
#octobersunsets🌅 #autumn #autumncolors #nofilter

Follow Me!