Mâncare sănătoasă și distracție la Food Revolution Day

Mentalitățile și obiceiurile de o viață nu se schimbă ușor, ci e nevoie de efort și mai ales de repetiție. Mâncăm dulciuri, pâine multă și alimente procesate de o viață pentru că așa am învățat, pentru că așa am apucat, pentru că sunt bune la gust și le găsim în orice supermarket. Iar copiii noștri văd asta și copiază: vor înghețată, ciocolată sau chipsuri pentru că văd aceste alimente la adulții și la copiii din jurul lor. Ca să schimbăm vechile obiceiuri e nevoie de timp și e nevoie să fim mulți. Mulți oameni conștienți, care să ne dăm seama că nu e bine pentru sănătatea noastră, dar mai ales nu e bine pentru copiii noștri. Cum îi învățăm de mici, așa vor fi și ca adulți. Food Revolution e o mișcare inițiată de Jamie Oliver și propagată la nivel mondial de o mulțime de ambasadori dedicați care vor să îi învețe pe copii principiile unei alimentații și a unui stil de viață sănătos. Sâmbătă, la Food Revolution Day 2017 la Conac, organizat la Conacul Golescu Grant, peste 300 de copii cu vârste între 6 și 12 ani au pregătit preparate sănătoase sub îndrumarea ambasadorilor acestei mișcări în România. Părinții și copiii s-au distrat și au petrecut câteva ore în aer liber, gătind sau savurând preparate bio, sănătoase și gustoase.

Un eveniment reușit. Puterea exemplului

Nu am lipsit nici noi de la un eveniment așa important 🙂 Chiar dacă nu a gătit, fiind încă prea mic, Victor s-a distrat la toboganul din curtea Conacului Golescu și a fost extrem de bucuros să ia chipul lui Spiderman pentru câteva ore, cu ajutorul unei reușite picturi pe față 🙂 S-a bucurat de gustul înghețatei fără zahăr de la Puro & Bio, a unei prăjiturele raw de ladelicii de la Raw Vegan Bistro și a unor delicioase clătite cu căpșuni făcute chiar în fața noastră de cei de la Beko & Noorish.

Am urmărit și atelierele de gătit pentru copiii mai mari – ei au pregătit două preparate sănătoase și delicioase, pe care le-au luat apoi acasă în borcane. Mi se pare extrem e important ca cei mici să învețe cum să își pregătească gustări hrănitoare și să învețe să aleagă alimentele sănătoase. Prin exemplul dat de noi, părinții, dar și prin implicarea copiilor în pregătirea meselor, îi putem învăța să aleagă ceea ce e bun, să prindă gustul fructelor și legumelor și să își dezvolte imaginația și abilitățile culinare sănătoase.

În paralel cu atelierele de gătit s-au desfășurat și două seminarii susținute de specialiști pe teme de nutriție și psihologia copilului, din care părinții au putut afla cum îi pot învăța pe copii principiile unei alimentații sănătoase. Workshopurile au fost susținute de dr. Andreea Manda, Medic Primar Pediatru, pe tema ”Alimentația copilului mic” și de psihologul Cristina Petrescu Ghenea. Copiii mai mici care nu au participat la gătit s-u putut bucura de zona de joacă amenajată de Verita International School, cu măsuțe și materiale pentru colorat, animatori, face painting și jocuri pe iarbă.

Cu toții am plecat de la Food Revolution Day mai veseli și cu siguranță dornici să pregătim mâncăruri bune și hrănitoare, de la “zero”, alături de copiii noștri. Victor s-a bucurat nespus că a primit și el ingrediente pentru a găti acasă și nu s-a lăsat până nu am pregătit și asezonat împreună salatele gustoase cu ton, pe care le-am savurat cu toții.

Iată cum a fost, în câteva imagini:

Food Revolution, o mișcare împotriva obezității

Food Revolution este programul implementat de celebrul bucătar Jamie Oliver la nivel mondial, cu scopul de a combate obezitatea infantilă și bolile cronice, prin educarea părinților și copiilor în ceea ce privește alimentația sănătoasă, dar și prin promovarea gătitului acasă, de la “zero”. Food Revolution Day este ziua în care, în întreaga lume, ambasadorii acestui proiect sărbătoresc alimentația sănătoasă, organizând evenimente publice și ateliere de gătit sănătos pentru copii și părinți și folosindu-se de rețetele propuse de Jamie Oliver ca exemplu.

Food Revolution Day 2017 la Conac a fost un eveniment reușit, cu mulți copii și părinți care au plecat încântați și mai experimentați într-ale gătitului sănătos. Felicitări organizatorilor și ambasadorilor Food Revolution, sponsorilor și partenerilor! Așteptăm cu drag Food Revolution Day 2018 🙂

Ambasadorii Food Revolution în România: Lorena Someşan, Larisa Petrini, Mary Balaban, Andreea Carmen Radu, Amelia Selariu, Patricia Albu, Gabriela Petre, Daniela Mişcov, Daiana Rădulescu, Shamin Gholami, Mihaela Boicu, Lucia Barzu, Mădălina Andreescu, Alina Trifu, Florina Badea, Cristina Huzum, Anda Postelnicescu.

Sponsori principali: BEKO, ALPRO, SHERATON HOTEL
Sponsori secundari: Solaris, Costa D’Oro, Rio Mare, Cassa Azzura, Fuchs, Quixx, Raw Vegan Bistro (preparatele servite au fost delicioase), Green Sugar, Sloop, Puro&Bio, Noorish, Eisberg, Republica Bio, Bioloi
Parteneri: DGASPC Sector 6, Parenting PR, Mozaic Media, Verita International School
Parteneri media: Magic FM, Totul despre mame, Pagina de Psihologie, A list Magazine
#NoJunk #FairMarketing #foodrevolutiondaylaconac
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!