Let the Revvolution begin!

banner revvolutionAm auzit luni de-a rândul vorbindu-se despre programul Revvolution și rezultatele extraordinare pe care le-au obținut oamenii care au urmat antrenamentele și programul de nutriție sub îndrumarea lui Valentin Vasile, antrenor de fitness și specialist în nutriție. Pe Vali îl cunosc de mai mulți ani, de când eram la 121.ro – Comunitatea femeilor senzaționale, unde am făcut cu el și o întâlnire cu membrele site-ului pe teme de nutriție și sport, unul dintre evenimentele 121.ro cu cele mai multe participante. Iată că de o săptămână am intrat și eu în programul Revvolution – Powered by Valentin Vasile și am început să testez ceea ce auzisem de la multe persoane: eficiența antrenamentelor și a stilului alimentar recomandat de Valentin și de echipa sa de specialiști.

Cum stau cu kilogramele. Am fost la evaluare în urmă cu o săptămână și am făcut și eu cunoștință cu celebrul cântar Tanita, care spune nu numai câte kilograme ai, ci și care este procentul de grăsime din organism, care îți este greutatea ideală în funcție de înălțime, care este gradul de hidratare și dacă mai ai de lucru la acest aspect și, mai ales, care e vârsta corpului tău. Eu stau binișor, vârsta mea metabolică este de 32 de ani, dar trebuie să “scap” de 10 procente de grăsime din corp și de vreo 7 kg în greutate. Asta ca să ating greutatea ideală pentru vârsta și înălțimea mea 🙂

la RevvolutionAlimentația. Așadar, am pornit la drum cu 62,8 kg și foarte multă determinare! Am fost deja la două clase de antrenamente la Revvolution și de ieri m-am apucat și de regim. Cine îl cunoaște pe Valentin Vasile sau a urmat programul Revvolution știe că, de fapt, “regim” nu este un cuvânt potrivit pentru ce ți se recomandă aici. Aici se folosește termenul de “plan alimentar”, ceea ce este mult mai aproape de adevăr. Așa cum spune și Vali în titlul cărții sale de debut: “Stil de viață, nu dietă!” 🙂 Planul alimentar este un fel de meniu care cuprinde alimente din toate grupele, combinate așa încât în fiecare zi să nu îți lipsească nimic, de la cereale până la proteine animale, legume și fructe. Acest meniu, bogat și inteligent alcătuit, îți satisface toate nevoile organismului și, urmându-l, practic înveți din nou să mănânci. Felurile de mâncare propuse sunt gustoase și porțiile îndestulătoare (chiar pe alocuri mi se pare că e prea mult, dar tot Vali vine și ne sfătuiește să ajustăm porțiile pe măsura puterilor noastre, astfel încât să nu plecăm plini de la masă, dar nici să nu ne înfometăm). Meniul este foarte flexibil: dacă nu îți place sau nu găsești un anumit aliment, ai o listă de înlocuitori, astfel că nu ai cum să te abați de la plan.

Antrenamentele. Cum spuneam, am fost la două clase deja la Revvolution și astăzi merg la a treia. Pentru prima oră mi-am ales un antrenament de Pilates cu Ilinca Vasile, instructor de fitness, dar și psiholog, psihoterapeut și consilier de nutriție. Pentru că era prima clasă de pilates și grupa este în formare, am avut privilegiul să fiu antrenată one-to-one de Ilinca. M-am simțit foarte bine, mi s-a părut o oră croită special pentru mine, căci antrenoarea mea a adaptat exercițiile și mi-a explicat tot timpul ce trebuie să fac, să mă opresc sau să încetinesc dacă simt disconfort, să fac după puterile mele. Și mai ales mi-a adus aminte mereu să respir – un lucru extrem de important la pilates și, de altfel, la orice tip de antrenament. Nu știu când au trecut cele 50 de minute, dar m-am simțit foarte bine, mi-a plăcut mult și abia aștept să revin!

A doua clasă a fost un circuit pentru nivelul mediu – MORE!, așa cum e denumit programul de acest nivel la Revvolution – unde mi s-a părut mai greu. Mi-am dat seama că îmi lipsește condiția fizică și rezistența mea și antrenamentul cardio sunt la pământ. Dar, după cum spune și Valentin, depinde de noi dacă facem din antrenamente o plăcere sau o pedeapsă, prin ritmul pe care ni-l impunem și prin felul în care ne forțăm, dorind să ne ridicăm la nivelul celorlați, să ne autodepășim – ceea ce seamănă puțin a autosabotaj. Ceea ce îmi place și este special la Revvolution e faptul că nu trebuie să te compari cu nimeni, că trebuie să faci exercițiile în ritmul tău, să încetinești dacă simți că nu mai poți – dar să nu renunți. Și aici susținerea antrenorilor este foarte importantă – un alt lucru pe care îl apreciez mult la Revvolution.

Sunt încântată de programul Revvolution și de ceea ce am descoperit intrând în comunitate: suport pe partea de sport și pe cea de nutriție, promptitudine, informații (Revvolution are și un program de seminarii despre nutriție și mișcare), oameni minunați, gata oricând să te sprijine, deschidere, dialog. Spre deosebire de alte săli tradiționale de fitness, am găsit aici o comunitate vie, unde mi-e drag să vin și sunt motivată să mă țin de treabă și să perseverez ca să îmi ating țelul 🙂

eu

5

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!