John Hunter aduce Jocul Păcii Mondiale în România. Discount la conferința din 26 septembrie

Cu toții am vrea să trăim într-o lume ideală, în care să nu existe războaie, conflicte, să nu moară oamenii de foame, să nu existe crime, răutate sau ură. O lume în care iubirea să fie singura lege și în care fiecare om să pună mai presus dragostea și respectul față de el, de semeni și de natură. Însă, din păcate, acea lume rămâne, deocamdată, doar un vis, o aspirație. Un profesor american s-a gândit cum să îi învețe pe copii să rezolve crizele mondiale și cum să schimbe lumea în bine. John Hunter aduce Jocul Păcii Mondiale – The World Peace Game – în România. Mâine, pe 26 septembrie, John Hunter va susține o conferință pentru părinți, cadre didactice și psihologi la Hotelul Sheraton, de la ora 17.00. Organizatorii, Școala Internationala Verita, oferă un discount de 40% din costul biletului (99,99 lei), iar pentru a beneficia de el trebuie să folosiți codul VIS260917JHBLOG40 la înscrierea la eveniment, aici: https://verita.heme.ro/john-hunter–the-world-peace-game/comanda/.

Aflat în turneu european, John Hunter va susține conferința în București pe 26 septembrie, apoi va juca timp de 5 zile The World Peace Game cu elevii Școlii Internaționale Verita în cadrul unui Masterclass la care vor asista 30 de profesori din toată lumea, viitori facilitatori ai jocului.

John Hunter și metoda sa de predare. Copiii își dezvoltă inteligența emoțională

John Hunter, un mare susținător al păcii cunoscut în întreaga lume, este expert în teoria inteligențelor multiple și inițiatorul Jocului Păcii Mondiale. Premisa de la care a pornit Hunter cu acest joc a fost cea de a cere scuze copiilor pentru felul dezastruos în care adulții lasă lumea în urma lor și de a-i ajuta pe aceștia sa înțeleagă că ei, copiii, pot să aducă o schimbare majoră pozitivă. Metoda de predare a lui John Hunter, care este și tată, dar și profesor, constă în predarea unor experiențe și nu teorii. Prin experiențele oferite, copiii își dezvoltă inteligența emoțională, adaptabilitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor reale, aspecte pozitive pe care dorim să le cultivăm cât mai devreme posibil. Pe lângă dezvoltarea gândirii, elevii învață soluționarea de probleme, lucrul în echipă și își cresc încrederea de sine. Prin jocul său, John Hunter a fost consultat cu echipa lui de copii de catre Casa Albă și Pentagon, asupra felului în care aceștia văd posibilitatea rezolvarii unor probleme mondiale de mediu, crize sociale și politice.


The World Peace Game

The World Peace Game – Jocul Păcii Mondiale – este o simulare practică politică, un exercițiu care oferă posibilitatea jucătorilor să exploreze modeul în care este conecată comunitatea globală din perspectiva crizelor economice, sociale și de mediu și de inimienta amenințare a unui război. Scopul jocului este de a ajuta fiecare țară să evite cisrcumstanțele periculoase și atingerea prosperității globale cu intervenții militare minime. Organizați în “echipe ale națiunilor”, elevii ajung să înțeleagă mai bine impactul major al informației și cum este aceasta folosită.

Pe măsură ce echipele înaintează în acest scenariu social interactiv întrețesut cu probleme filosofice cu o înaltă încărcătură, copiii vor dobândi abilități în a identifica situațiile ambigue și în a depista confuziile în informațiile pe care le primesc. În mod special, elevii care participă la joc vor înțelege rapid că modelul de comportament reactiv nu numai că provoacă antagonism, ci îi poate lăsa singuri și izolați în fața dușmanilor puternici. Convingerile și valorile lor vor evolua și se vor desluși pe măsură ce ei încep să experimenteze impactul pozitiv și ferestrele de oportunitate care apar prin colaborarea efectivă și prin comunicarea rafinată.

În esență, pe măsură ce sensul este construit și prinde formă din haos și sunt propuse noi soluții creative, participanții la Jocul Păcii Mondiale vor învăța să trăiască și să lucreze confortabil la granițele necunoscutului.

Mi-aș dori din suflet ca toți copiii din România și din lume să joace acest joc și să învețe că barierele dintre noi, oamenii, ni le punem singuri și tot singuri le putem dizolva. Cu iubire, cu încredere și cu inima deschisă. Iar dacă generația copiilor noștri înțelege acest lucru și îl pune în aplicare, suntem salvați.

Ne vedem la conferință! 26 septembrie, la Hotelul Sheraton, de la ora 17.00. Nu uitați de codul de reducere de 40% – VIS260917JHBLOG40 – la înscriere: https://verita.heme.ro/john-hunter–the-world-peace-game/comanda/.

Foto cover: World Peace Game Foundation

3

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!