Joaca tată-copil – un univers de experiențe

Apropierea dintre tată și copil este una specială, pe care noi, mamele, nu o putem suplini. Dacă în primele luni tatăl poate ține cu succes locul mamei la schimbat, hrănit cu biberonul, adormit, spălat, îngrijit, alintat, plimbat, legănat și iubit, pe măsură ce copilul crește, între el și tatăl lui se dezvoltă o relație deosebită. Jocurile și hârjoneala cu tatăl sunt diferite de jocurile cu mama. Noi, mamele, transmitem un anumit fel de emoții și experiențe copilului, prin firea noastră caldă și grijulie, prin latura empatică, în timp ce tații transmit celui mic experiențe legate de masculinitate, putere, siguranță. M-am bucurat să aflu că în sfera evenimentelor de parenting se discută și despre relația tată-copil, foarte importantă în dezvoltarea celui mic. Pe 7 iunie, de la 18.30, la Centrul Seeds for Happiness, va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului Modern Dad’s Challenges, cu tema “Psihologia jocului tată-copil”. 

Mă uit la Victor cum se joacă cu tatăl lui. Momentele lor nu sunt foarte dese, dar sunt intense. Cel puțin seara, înainte de culcare, ei au un ritual de joacă, cu hârjoneală, gâdilat, râsete și plimbat în spate pe care eu nu reușesc să îl înlocuiesc atunci când tati e plecat. E momentul lor și felul lor de a se juca și de a se apropia și mă bucur că ei doi au acest timp împreună. Apoi mai sunt lucrurile pe care le fac doar ei doi, ca tată și fiu – fie că merg împreună să se tundă la frizeria băieților, fie că merg să alimenteze mașina sau să schimbe vreo piesă. Eu insist și îl încurajez pe Victor să facă diverse activități împreună cu tată lui, căci îmi dau seama cât de importantă este relația lor și apropierea pe care o creează astfel de momente.

Jocul și descoperirea lumii cu ajutorul tatălui

Sursă: writtenmyway.files.wordpress.com

“Jocul este un prim pas prin care copilul învață și descoperă lumea din jurul lui. Prin joacă, cel mic observă și analizează lucrurile și obiectele care îi captează atenția, își dezvoltă abilitățile și calitățile, dobândește altele noi, își dezvoltă inteligența emoțională, dar și spiritul practic.  În procesul de invățare prin joc, părinții sunt cei care îl pot ajuta și susține pe cel mic. Studiile realizate până acum arată că modelul transmis de tați copiilor prin joacă și activitățile pe care le fac împreună este esențial în dezvoltarea celor mici. Copiii adoră să petreacă timpul cu tații lor și se implică în jocuri diferite de cele alese, de obicei, de mamă: cum sunt bătăliile în joaca dintre tată și fiu, hârjoanele, activitățile zgomotoase, momentele în care tatăl îl aruncă în sus pe cel mic etc. Însă prin activități și joculețe precum acestea, copiii învață despre masculinitate, despre agresivitate și cum își pot controla emoțiile, despre un alt tip de comportament. Ei își dezvoltă abilități și calități diferite pentru că fiecare părinte îi transmite prin joacă tipuri variate de experiențe și cunoștințe.” – Modern Dad’s Challenges

Modern Dad’s Challenges. “Psihologia jocului tată-copil”

Pentru a înțelege mai bine “Psihologia jocului tată-copil”, tăticii interesați sunt așteptați la cea de-a doua ediție Modern Dad’s Challenges, pe 7 iunie, de la 18.30. Seminarul este moderat de Andrei Cismaru, blogger și tătic, alături de Cristina Haica, psiholog; Adriana Mitu, parenting trainer; Ioana Saidel, asistent educator Montessori grupa de varsta 0-3 ani; Leon Magdan, Profesorul de Joacă Itsy Bitsy și Ana Măiță, Consilier pentru Drepturile Mamelor Asociația SAMAS. Se va discuta despre: psihologia jocului și beneficiile sale pentru copii, cum influențează jocurile inteligența emoțională a copilului, siguranța copilului în timpul jocului, tipuri de activități pentru cei mici în aer liber și jocuri potrivite pentru tătici și copiii lor. Pentru participarea la eveniment, este necesară înscrierea în prealabil pe blogul Frunzaresc.eu, prin completarea formularului: http://bit.ly/2qqosO1. Evenimentul este gratuit, iar locurile sunt limitate (80 de participanți).

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este posibil datorită implicării și susținerii oferite de brandurile partenere: Cutaden Bebe, Pampers, Wooden Toys Crafts, Sloop, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Web Designer București.

Parteneri în promovare: Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, RomaniaPozitiva.ro, Radio Itsy Bitsy, Asociatia SAMAS, Cismaru.ro, Maruan.ro, Andressa.ro,  AndraOnline.ro, Super-Mami.ro, Pricopie.com, Anazidezi.com, Styleandthecity.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Laurafrunza.com, Carmenradu.ro, Rozsaunu.ro, Supermamici.com, Adrianamitu.com, Babymanager.wordpress.com, Johannasburg.ro, Ralucaloteanu.ro, Mamicaautentica.ro, Revelatiideparinte.ro, Unsoideblog.ro, Cojocari.ro, Celmaibuntata.ro.

Organizatorii pregătesc și o tombolă cu multe surprize din partea Wooden Toys Crafts, Asociației SAMAS, Pampers, Cutaden Bebe etc.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este inițiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner.

Foto cover: http://alavita.es

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!