How to Instagram @ Digital Parents Talks 10

Recunosc că îmi era tare dor de o întâlnire cu bloggerii părinți din comunitatea Digital Parents Talks creată de Ana Nicolescu și Lavinia Pavel de la Parenting PR. Am fost anul trecut la câteva evenimente unde am învățat o mulțime de lucrurri faine despre blogging și am cunoscut oameni minunați. Am avut ocazia să îi revăd pe mulți dintre ei și să cunosc bloggeri noi la cea de-a zecea întâlnire #DPT de sâmbătă, unde am discutat despre Instagram și secretele sale. Ghid ne-a fost Robert Diaconeasa aka #daddycool @ Daddycool.ro, care ne-a împărtășit o mulțime de tips & tricks din experiența proprie a unui instagrammer cu multă experiență. 

Am mai participat anul trecut la un workshop despre Instagram și am aflat multe lucruri interesante, dar, după ce am dat o perioadă mai multă atenție profilului meu de pe Insta, am lăsat-o mai moale și nu am ma postat multă vreme. Prezentarea lui Robert mi-a trezit din nou interesul pentru această rețea și am început să postez, să urmăresc prieteni și să mă preocup de creșterea profilului meu. Mi-a placut mult prezentarea lui Robert pentru că el a vorbit din experiența lui și ne-a împărtășit din lucrurile învățate de el de-a lungul anilor. Cel mai important sfat pe care ni l-a dat Robert mi s-a părut și cel mai simplu de urmat: fiți voi înșivă pe Instagram, reali, autentici. Da, noi, așa cum suntem, cu lucrurile care ne plac, fără brizbrizuri și fără să popularizăm chestii în care nu credem. Mie autenticitatea mi se pare cel mai tare atu al cuiva, mai ales în aceste vremuri, când internetul și rețelele de socializare ne arată acea față a oamenilor pe care ei vor să o prezinte lumii, care nu e întotdeauna 100% adevărată.

Unitate pe Instagram. Postați des, urmăriți o direcție

 • Profilul nostru trebuie să ne reprezinte, de aceea e important ce postăm acolo. Iar calitatea fotografiilor contează foarte mult.
 • Fotografiile trebuie să aibă o direcție – fie că e vorba de o anumită tematică urmărită, ori de folosirea unui anumit filtru (de preferință același mereu, pentru ca pozele să aibă o unitate).
 • Orice fotografie trebuie să spună o poveste, să transmită o emoție. Așa poți atrage mai multe persoane care te urmăresc.
 • #Hashtag-urile – nici prea puține, nici prea multe, dar să fie relevante pentru profilul nostru și pentru ceea ce vrem să transmitem, pentru direcția pe care vrem să o dăm profilului nostru.
 • E indicat să folosim hashtaguri cu rata de utilizare între 80.000 – 500.000. Ce depășește acest prag reprezintă hashtaguri mult prea folosite și nu ne ajută.
 • Ca să ne creștem profilul, trebuie să postăm cel puțin o dată pe zi. Și să începem să urmărim alți oameni, cărora să le dăm like și să le lăsăm și câte un comentariu. Robert ne recomandă ca la 3 like-uri să scriem și un comentariu. Oamenii vor începe să ne urmărească dacă și noi ne arătăm interesul față de postările altor persoane.
 • Instastory – ce postăm acolo e un fel de invitație pentru oamenii din viața noastră să vadă că avem ceva interesant de spus. Robert ne-a mărturist că nu folosește Instastory zilnic, ci doar când are ceva important de transmis.

Concluzii

Ce am reținut din prezentarea lui Robert Diaconeasa este că pe Instagram trebuie să urmezi câțiva pași simpli (uneori, simplitatea e cel mai greu de atins, vine după mult timp, cercetări și încercări 🙂 ):

 • să știi cine ești și ce vrei să transmiți
 • să fii autentic, natural
 • să postezi content care te reprezintă
 • să ai imaginație
 • să speculezi momentele faine & cool
 • să ai o unitate pe profilul tău.

Din păcate nu am mai putut participa la partea a doua a evenimentului, unde a fost vorba despre cum facem fotografii bune – tips & tricks oferite de fotograful și bloggerul Mihai Răitaru – și despre branding pe Instagram – sfaturi împărtășite de Alina Rachieru Ilie, fondator Pineberry.

Las aici linkuri către blogurile altor părinți prezenți la eveniment de unde puteți afla mai multe și despre celelalte paneluri ale #DPT10:

Fotografii: Mihai Răitaru

Și, în încheiere, un feedback (căci nu am mai avut cum să completez formularul la final): e fain la Digital Parents Talks, mereu temele sunt de interes și invitații unul și unul, ne prezintă informații relevante, mereu plec de acolo cu o tolbă plină cu idei și lucruri frumoase de știut, de pus în practică pe blog și mai ales cu inima plină, căci mă întîlnesc cu cu oameni dragi din comunitatea DPT, care e deja ca o mare familie 🙂 Felicitări, Ana și Lavinia, mulțumim! 🙂

PS – Iată aici un alt articol interesant despre Instagram: stoianciprian.blog/totul-despre-instagram

3

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!