Acum, că a venit vacanța și Victor se răcorește în vârf de munte, la bunici, am descoperit că am timp să fac lucruri pe care mi le propusesem demult și nu am apucat 🙂 . Cum ar fi să citesc! Și nu oriunde, ci pe o bancă, într-un parc, la adăpostul și răcoarea unor copaci.

Ieri mă gândeam să merg cu o carte în Cișmigiu, dar mi-am amintit de Grădina de Citit de la Piața Romană, din curtea Bibliotecii Metropolitane București.

E deschisă zilnic de la 9 dimineața la 9 seara și e un loc foarte plăcut, primitor și răcoros. În curte, sub copaci, sunt bănci confecționate din paleți de lemn vopsiți în culori vesele, pe care poți să pui o pernă sau două (sunt la discreție în spatele grădinii) și să te așezi confortabil, cu o carte în mână. Iar dacă nu ai adus una cu tine, nici o problemă, poți împrumuta de la bibliotecă. Nu ai permis? Nu-i bai, totul e să ai buletinul la tine, căci de restul se ocupă doamnele bibliotecare în doar câteva minute.

Grădina de Citit e un loc foarte plăcut în inima Bucureștiului, iar aici vin nu numai cititori care vor să petreacă o oră-două în compania unei cărți, ci și studenți care învață ori prieteni care vor să stea puțin la taclale într-un loc liniștit. Aici se organizează și grupuri de lectură, unde vin scriitori, bloggeri, prieteni ai cărților, dar și evenimente creative, cum ar fi mini laboratoare de idei sau ateliere de aranjamente florale.

E plăcut, frumos și liniștit în Grădina de Citit, iar WiFi-ul e gratuit. Mulți tineri au descoperit acest loc și vin cu o cafea, cu o carte sau chiar cu o tabletă ori un Kindle. Lectura are multe forme, importantă este bucuria pe care ți-o oferă. Iar în această grădină timpul trece atât de plăcut, parcă îl și simți cum toarce ca o pisică leneșă în timp ce tu savurezi o carte la umbră. Lectură plăcută!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

  • #votatinsiguranta 🌞
  • Still summer🌞
Still frappuccino time 🌞☕🌴
#stillsummer #frappuccino #indiansummer #september
  • Sunset 🌇
#sunset #septembersky #autumn #nofilter
  • #autumnflowers #birthdayflowers #thankyou #gratitude #happy 😊😘🌻❤️🎉
  • Va mulțumesc mult pentru urări! 😊😘🌞💕
#jasmine #flowers #birthday #september #gratitude #smile
  • 41 🌞
Cam așa 🌻☀️
#bdaygirl #happy #smile 😊

Follow Me!