Cum gestionăm crizele de furie ale copiilor – Modern Dad’s Challenges 6

Victor are 5 ani și pe măsură ce a început să crească, crizele de furie s-au mai diminuat. La început, de pe la 3 ani până de curând, ne-am confruntat și noi cu astfel de crize. Fie că voia să mai stea la desene, fie că voia atunci, pe loc, o jucărie, fie că nu îi plăcea mâncarea (asta s-a întâmplat destul de rar), fie că avea nevoie de un anumit lucru în acel minut, atnci și nu mai târziu…. toate aceste nemulțumiri îl scoteau din pepeni și declanșau nervi și plânsete. Cum le-am făcut și le facem față? Încercăm să avem multă răbdare și înțelegere și să explicăm ce se poate și ce nu și de ce. De multe ori explicațiile nu merg până nu se calmează copilul. Citit, testat, verificat. Uneori merge mai ușor, alte ori e nevoie de muuultă răbdare și calm… pe care noi nu îl avem chiar întodeauna la dispoziție. Cine e părinte știe… Dar încercăm mereu. Și iată că treptat crizele de furie s-au mai rărit și s-au mai scurtat. Dar mereu e binevenită o opinie avizată, o carte scrisă de specialiști, o poveste spusă de un alt părinte ca să îți dai seama că nu ești singur în acest carusel, că și alți copii fac la fel și să afli cum poți proceda data viitoare. 

Modern Dad’s Challenges 6

Pe 28 februarie are loc ediția a 6-a a Modern Dad’s Challenges, seria de întâlniri pentru tătici. Locația –  Hotel International București, ora – 18:30. Tema întâlnirii este: Crizele de furie și traumele copiilor: cum le gestionăm? Sunt invitați specialiști cu experiență: Ioana Agachi, psihoterapeut, managing partner Eu, parinte ghemotoc și Mirela Horumba, psihologul părinților, cu certificare internațională în metoda Feuerstein Instrumental Enrichment și psihoterapeut cu drept de liberă practică acreditat de Colegiul  Psihologilor din România (www.mirelahorumba.ro).

Psihoterapeutul Ioana Agachi va deschide discuția despre crizele de furie, cunoscute și sub numele de tantrumuri și va incerca să raspundă la întrebările: De ce apar crizele de furie? Ce rol au ele în dezvoltarea copilului și cum să le gestionăm atunci când apar?

Despre fricile copiilor

În cadrul întâlnirii se va discuta despre dezvoltarea emoțională a copiilor, despre cele mai cunoscute frici ale copiilor și linia fină dintre ele și traumele pe care le pot provoca celor mici.

“A fi preocupat de emoții este ceva nou. La fel și a-i respecta pe copii și a-i consideră niște persoane. Să nu ne simțim vinovați dacă suntem pe drumul învățării și mai greșim uneori, important este să știm să corectăm. Emoțiile nu sunt periculoase și reprezintă limba comună în care vorbim și părinții, și copii. A ajută un copil “să devină om mare”, emoțional vorbind, înseamnă a-l ascultă cu inima , fără a-l judecă, fără a-i da sfaturi și mai ales să înțelegem că plânsul, țipetele sunt mesaje prin care copii cresc pe interior frumos dacă sunt sprijiniți de părinți. Este momentul să aflăm că există frici sănătoase care produc reziliența și nu reprezintă traume. Însă cel mai important este să ne facem iubirea <<simțibilă>> și să putem corect limite. Și părinții au nevoile lor …”, consideră Mirela Horumba, psihologul părinților.

Cele mai comune 6 crize de furie

Evenimentul cuprinde și prezentarea unui studiu de caz pe cele mai comune 6 crize de furie pe care le întâmpinăm la cei mici, sub îndrumarea psihoterapeutului Ioana Agachi. “Ca proaspăt părinte trecem prin diferite situații de criză. Uneori, pare că suntem într-o criză perpetuă, care nu se mai termină. Suntem constant provocați la a ne adapta și a le face cumva față. Pregătirea pentru ele joacă un rol important, de aceea haideți să trecem împreună prin cele mai des întâlnite crize. Este posibil să descoperim și să formulăm împreună o <<rețetă>> pentru ele”.

Modern Dad’s Challenges este singurul eveniment de parenting dedicat exclusiv taților și are loc pe 28 februarie, la 18:30, al Hotel International din București. Participarea la eveniment este gratuită și necesită înscrierea în prealabil pe site-ul evenimentului – http://events.moderndads.ro/#inregistrare/.

Parteneri: Lidl Romania, Lupilu, Boiron Romania, PureShapes

Parteneri media: Sfatulparintilor.ro, Andreicismaru.ro, Tatistacasa.net, Educabil.ro, Artistu.ro, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Gogib.ro, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Solonaria.ro, Pricopie.com, Johanassburg.ro, Teavasilescu.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este organizat de agen’ia de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul evenimentului sau pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

Foto cover: terrificparenting.com

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!