Copil în țara lui Gulliver

Astăzi Johannasburg.ro împlinește doi ani 🙂 Mă bucur mult și vă mulțumesc că mă citiți! Voi scrie un articol special despre aniversare, dar astăzi mă grăbesc să scriu despre cel mai frumos spectacol pentru copii pe care l-am văzut în ultimul timp: musicalul „Gulliver” la Opera Comică pentru Copii. Am fost ieri cu Victor și, cu toate că eu îl mai văzusem o dată acum o săptămână, la avanpremieră, a fost din nou o surpriză și o mare bucurie să îl urmăresc iarăși, de data asta cu o altă distribuție. Muzică extraordinară, culoare, magie și poveste – asta pot spune despre acest minunat Gulliver pe muzica lui Marius Țeicu și libretul Silviei Kerim, montat de o echipă extraordinară de profesioniști la Opera Comică – regizoarea Antoaneta Cojocaru și scenograful Vladimir Turturică. 

Îmi plac nespus spectacolele de la Opera Comică pentru Copii. Mereu când vin cu Victor mă simt și eu copil și mă bucur alături de el de toate surprizele și minunile pe care le întâlnim mereu aici. De la foaierul plin de decoruri foarte frumoase și interesante până la surpriza fotografică legată de poveste , spectacolul în sine, decorurile de pe scenă, muzica și artiștii, toate sunt minunate și te fac să te simți parte din poveste de cum ai pășit pe ușa Operei.

Muzica copilăriei

Știam că „Gulliver” urmează să fie un musical special, dar spectacolul a fost extaordinar, dincolo de așteptări. Decorurile deosebite și excelent realizate pentru a spune, pe scenă, o poveste despre mare, artiștii talentați, costumele foarte frumoase și ingenioase (toți piticii își joacă rolurile în genunchi o bună bucată din spectacol), interpretarea extraordinară a soliștilor și mai ales muzica, cu inconfundabila amprentă a lui Marius Țeicu, fac din acest musical o bijuterie artistică. Cântecele îți rămân în minte mult după ce cortina s-a lăsat și ți se lipesc de suflet. La fel ca și în „Micuța Dorothy”, musicalul de mare succes din stagiunea trecută a Operei Comice pentru Copii, realizat de aceeași echipă de creație, tot pe muzica șui Marius Țeicu și libretul Silviei Kerim.

O iubire imposibilă

În acest Gulliver ajungem să îi cunoaștem bine pe mulți pitici și chiar pe regele din Lilliput, Măritul Plut-Plut-Plut. Copiii întâlnesc un Gulliver amuzant, jovial, care ajunge să se îndrăgostească de Regina Iasomie. Aceasta îl roagă să o ia cu el, dar Gulliver este nevoit să o refuze, cu toate că ar vrea să fie alături de ea. Regina cu nume de floare își dă și ea seama că locul ei este printre pitici și că în lumea uriașilor, în lumea lui Gulliver ar fi doar o păpușă închisă într-un turn de sticlă. Gulliver îndeplinește rugămintea Regelui Plut-Plut-Plut și îi aduce înapoi flota pe care i-o capturaseră dușmanii din Blefuscu. Regele îi redă libertatea promisă și pe Oceanic Vas, corabia lui pe care piticii au reparat-o cu multă măiestrie.

Un spectacol-bucurie

În lumea lui Gulliver orice copil e fascinat și orice adult se simte copil. Eu una am fredonat toate melodiile, am aplaudat și am bătut încet ritmul și mai, mai că aș fi dansat în unele momente dacă nu mă aflam într-o sală de spectacol 🙂 Lui Victor i-a plăcut și l-am văzut cum privea absorbit dansurile, cântecele și jocul artiștilor.

Fiecare spectacol pentru copii creează emoție. La „Gulliver” emoția te inundă și îți dă aripi. Antoaneta Cojocaru, Vladimir Turturică și întreaga echipă minunată de creație și de artiști fac minuni pe scenă și fac să prindă viață, în aproape 80 de minute, o lume fantastică în fața micilor și marilor spectatori. La final te ridici în picioare și vrei să cânți, să dansezi și să nu te mai oprești din această minunată petrecere. Pleci încărcat de bucurie, cu convingerea că lumea e a ta, că există frumusețe, bunătate, că poveștile trăiesc lângă noi și că – așa cum scrie pe tavanul Sălii Mari la finalul musicalului „Micuța Dorothy”, „MAI EXISTĂ O SPERANȚĂ!”

Gulliver: https://www.facebook.com/events/1776227899068272/

www.operacomica.ro

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!