Copiii și tehnologia. Cât, cum, care sunt limitele?

Am scris de mai multe ori aici, pe blog, despre generația copiilor care au, astăzi, acces foarte ușor la tehnologie. Practic, s-au născut înconjurați de ea și știu să o folosească de la o vârstă fragedă. Copiii digitali au la îndemână televizorul, telefonul mobil, tableta, laptopul, calculatorul – o mulțime de ecrane care generează distracție, dar și o foarte mare atracție. Noi, părinții, ne dorim ca ei să știe să folosească tehnologia, dar, în același timp, nici nu vrem să îi expunem în exces la toate aceste gadgeturi. Ce e de făcut? Cum găsim echilibrul în această lume digitală cu o mulțime de tentații? Organizatorii întâlnirilor din seria Modern Dad’s Challenges ne invită la o nouă dezbatere pe tema accesului celor mici la tehnologie, în 12 septembrie, de la 18:30, la Hotel International. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea la ediția a 9-a Modern Dad’s Challenges se face completând formularul de pe site: https://events.moderndads.ro/.

Faptul că cel mic știe să dea drumuș la televizor, să deschidă calculatorul și să acceseze canalul de YouTube, unde găsește desene animate sau că se descură de minune la un joc pe calculator este, pentru unii părinți, poate, un motiv de bucurie, în timp ce pe alții îi pune pe gânduri. Accesul timpuriu la aparate performante și atracția acestora, cât și numeroasele moduri în care pot fi folosite contribuie la o dezvoltare accelerată a copilului, dar vine la pachet și cu unele efecte (lipsa de concentrare, atenție scăzută, probleme oftalmologice, întârzieri în dezvoltarea celui mic etc.).

Relația copiilor cu tehnologia trebuie să înceapă cât mai târziu

Cum ar trebui să arate programul digital al copilului în funcție de vârstă lui? Cât de sigur este să navigheze singur pe internet și să aibă acces oricând la rețelele sociale și alte canale online? Care sunt riscurile expunerii de fotografii cu copiii pe internet? Organizatorii  evenimentului Modern Dad’s Challenges ne invită să dezbatem pe 12 septembrie, la Hotel Intercontinental din București. Vor răspune întrebărilor părinților următorii invitați: Cornelia Paraipan, Medic rezident psihiatrie pediatrică și Psihoterapeut de familie – în supervizare, Nadia Tătaru, fondatoare Itsy Bitsy FM și Ana Maria Mitruș, blogger la meseriadeparinte.ro.

Temele de discuție:

  • Programul digital al copilului și accesul la ecrane & tehnologie
  • Social media & expunerea copilului pe internet
  • Siguranța copilului pe internet și bullying-ul online.

“Când vine vorba de relația copiilor noștri cu tehnologia, studiile arată că această ar trebui să înceapă cât mai târziu, să aibă limite clare de timp și conținut și niciodată să nu primeze în față relațiilor interumane, de a căror calitate, tot studiile arată, că depinde fericirea noastră. Tehnologia are valențe neutre și depinde în special de noi, părinții, cum vrem să o folosim în relația cu copii noștri”, consideră Cornelia Paraipan.

Înscrierile se fac la https://events.moderndads.ro/.  Detalii și pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges https://www.facebook.com/ModernDadsChallenges/.

Modern Dad’s Challenges este unicul eveniment din România dedicat taților și viitorilor tati. Proiectul este organizat de agenția Creative Energy Corner*, cu susținerea și implicarea brandurilor partenere: Lidl România, Nestle Începe Sănătos Crește Sănătos, Editura Corint, Aqua Carpatica și Domeniile Samburesti.

Parteneri media: Doctor MIT, Radio Itsy Bitsy, Paginadepsihologie.ro, Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, Academiabarbatilor.ro, Ken Academy, România Pozitivă, Andreicismaru.ro, Jurnalulunuitata.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Asociația SAMAS, Startevo.com, Kidibot, Frunzăresc.eu, Laurafrunza.com, #Cafeauadela10, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, roxanadulgheru.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Mamicaautentica.ro, Ioanaboca.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro, Pasimarunti.ro.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!