Călătoriile cu copilul și siguranța în mașină

A venit vara, plecăm în vacanță! Toți 3, toți 4, toți, 5, cu pisică, purcel, cățel, ficare după mărimea familiei și necesități 🙂 Ne urcăm în mașină și îi dăm bătaie spre orizonturi albastre sau spre creste de munte și păduri răcoroase. Dacă noi, adulții, stăm bine pe scaunele noastre, prinși cu centuri, pentru copii e musai să avem un scaun de mașină. Înaine de a pleca în concediu, Sofia Frunză de la Frunzaresc.eu, alături de câțiva specialiști ne invită să ne oprim la cea de-a treia ediție a evenimentului Modern Dad’s Challenges și să vorbim despre “Siguranța copilului în mașină și călătoriile”. Ne dăm întâlnire pe 5 iulie, de la 18.30, la Cafeneaua Happy Cinema (în incinta Liberty Center) și discutăm cu Alice Dona, Managing Partner ErFi Kids Romania, Brand Manager Graco USA, Roxana Farca, Travel Writer LumeaMare.ro si Ana Măiță, Consilier pentru Drepturile Mamelor Asociația SAMAS.

În copilărie am avut norocul ca bunicii mei să aibă mașină. O Dacia 1 300, evident, căci doar astea existau, dar erau cele mai bune mașini 🙂 De pe bancheta din spate am văzut o țară întreagă, am strabătut Obcinele Bucovinei, am văzut toată Moldova și ale ei superbe mănăstiri, am călătorit spre mare. Am privit pe geam și am visat, m-am bucurat de peisaje kilometri întregi. Făcă scăunel de mașină și fără centură. Bunica stătea mereu în spate, lângă mine. Când oboseam, îmi puneam capul în poala ei și dormeam fără grijă. În ani de zile, ne-a ferit Dumnezeu de accidente, nu ni s-a întâmplat nimic rău niciodată. E drept că pe drumurile patriei circulau doar Dacii și erau de zeci de ori mai puține automobile ca acum. Iar viteza… să nu mai vorbim. Astăzi parcă suntem la raliu pe orice drum național sau județean.

Scaunul auto pentru copii e sfânt

Astăzi, ca părinte, nu aș avea curajul să pornesc undeva cu fiul meu în mașină fără să îl știu bine ancorat în scaunul auto. L-am obișnuit acolo încă de la 9 luni și nici el nu mai vrea să stea altfel decât în scăunel, une știe că este locul lui. Fără scăunel mi se pare periculos, chiar și în oraș. Mă uit la alte familii care merg cu mașinile prin urbe și văd ițindu-se de pe bancheta din spate căpșoare și mânuțe mici, care stau printre scaune și se bâțâie în toate direcțiile. Mă înfior căci știu ce pericol poate fi, când, la o intersecție, un nebun poate intra în tine cu viteza pentru că nu s-a asigurat. E nebunie curată astăzi să pleci cu copiii mici la drum fără să îi pui la loc sigur, în scăunelul auto. Știu, pentru unii părinți acest obiect poate fi scump, dar sunt și scăunele la mâna a doua. Soluții se găsesc, iar siguranța copiilor trebuie să fie pe primul loc.

Aflăm la Modern Dad’s Challenges despre cum alegem scaunul auto și cum îl montăm corect

Siguranța copilului în mașină este un subiect despre care orice părinte ar trebui să se informeze. Nimic nu este mai important decât viața copilului nostru. Din păcate studiile arată că la acest capitol părinții fac multe greșeli (4 din 5 scaune auto pentru copii sunt instalate incorect). Pe 5 iulie, la ediția a 3-a a Modern Dad’s Challenges vom discuta despre noțiunea de siguranță auto pentru copii, date statistice actuale în România versus  Europa și SUA în materie de siguranță auto, standardele după care ne ghidăm pentru a alege un scaun auto, despre cum îl montăm corect în funcție de sistemul de fixare, sfaturi de sănătate (poziția corectă în scaunul auto), dar și despre măsurile de preventie a accidentelor în timpul călătoriilor. Tații vor fi angrenați și în câteva exerciții practice, astfel încât să le fie mai ușor să monteze scaunul copilului, dar și să reacționeze în cazul unor situații neprevăzute.

La seminar se va pune accent și pe partea de călătorii in familie, unde vor fi prezentate tehnicile de “supraviețuire” pentru părinți în călătoriile cu cei mici. Cand ai un bebeluș, un toddler sau un copilaș, cea mai bună decizie pe care poți să o faci este să mergeți împreună în călătorii. “Călătoria este cea mai bună educație pentru copii, începând de la vârstele cele mai fragede. A-i oferi șansa de a petrece alături de tine cele mai bune momente ale anului, indiferent de locul în care alegi să-ți petreci vacanța, este cea mai responsabilă decizie și o dovadă că ești preocupat cu adevărat de siguranța lui. Restul sunt scuze și marketing”, consideră Roxana Farca, care ne va povesti mai multe pe acest subiect la întâlnirea din 5 iulie.

Înscrierea la eveniment se face pe blogul Frunzaresc.eu, completând formularulhttp://bit.ly/2sLxl8R. Locurile sunt limitate, iar participarea este gratuită.

Ediția a treia a Modern Dad’s Challenges este posibilă datorită implicării și susținerii brandurilor partenere: ErFi Romania, Graco Romania, Nestle Incepe Sănătos Crește Sănătos, Pampers, Web Designer București.

Parteneri media: Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, RomaniaPozitiva.ro, Radio Itsy Bitsy, Asociatia SAMAS, LumeaMare.ro, Kindertrips.com, Minicalatorii.ro, FamiliaHaiHui.ro Daddycool.ro, Jurnalulunuitata.ro, Cojocari.ro, Artistu.ro, Ralucaloteanu.ro, Pricopie.com, Super-Mami.ro, Annazidezi.com, Vavaly.com, Septembriejoi.com, Roxanadulgheru.ro, Styleandthecity.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Carmenradu.ro, Johannasburg.ro, Unsoideblob.ro, Aminatomescu.ro, Mamapetoc.ro, Teavasilescu.ro, Zanascutecel.ro, Acasacumami.ro.

Organizatorii pregătesc și multe surprize pentru participanți și o tombolă cu premii atractive 🙂

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este inițiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner.

Despre Frunzaresc.eu: Sofia Frunza scrie despre experiența ei și brandurile pe care le folosește, despre viața de femeie activă și mamică implicată, dar și despre evenimentele la care merge și campaniile pe care le susține.

Despre Creative Energy Corner: Este o agenție de publicitate ce oferă servicii de PR, Social Media, blogging și marketing online. Completează paleta cu evenimente tematice pentru companii, de la lansări de produse pâna la conferințe de presă, gale și petreceri, trade marketing, creație publicitară și web-design.

Foto cover: www.beontheroad.com

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!