Alice în Țara Minunilor sau cum te poate vrăji un balet

Cei care merg frecvent la Opera Comică pentru Copii sunt obișnuiți cu minunile care se întâmplă acolo, de la spectacole care îți fură ochii și îți umplu inima de bucurie până la nenumăratele activități, jocuri și programe pentru copii care mai de care mai interesante. Și noi ne-am obișnuit cu toate acestea, căci mergem des la OCC, dar suntem mereu luați prin surprindere de lucrurile extraordinare care se întâmplă mereu aici. Cu două zile în urmă am văzut premiera baletului „Alice în Țara Minunilor” în regia Corinei Dumirescu și am fost, atât eu, cât și Victor, impresionați de toată experiența. Frumos, original, surprinzător, minunat – e un spectacol extraordinar care te face să te cufunzi cu totul în Țara Minunilor și să te simți unul dintre personajele fantastice din poveste.

Povestea începe din foaier

Ca la toate spectacolele de la Sala Mare a Operei Comice, povestea începe din foaier, unde ești invitat să descoperi fel de fel de minunății. La Alice ne-am distrat căutând drumul printr-un labirint întortocheat, unde copii și oameni mari deopotrivă alergau și râdeau fericiți în căutarea ieșirii, savurând experiența. Distracția e la tot pasul. Până la începerea spectacolului, cei mici au la dispoziție o mulțime de jocuri pe care le pot încerca în foaier sau pot face fotografii la minut împreună cu familia.

Scenografie, muzică și costume de basm

În sală am aștepat cu nerăbdare începerea spectacolului. Am pășit alături de Alice în lumea ei fantastică și a fost uimiți încă de la început de felul minunat în care echipa spectacolului a pus în scenă povestea. Decorurile sunt sunt simple – Alice se găsește într-o sală cu multe uși, iar transformările sale într-o fetiță mică, apoi mare și din nou mică se întâmplă cu ajutorul luminilor. Iluziile se construiesc cu ajutorul luminilor și proiecțiilor, iar magia cu ajutorul muzicii și costumelor desăvârșite. La toate spectacolele Operei Comice pentru Copii costumele personajelor sunt foarte frumoase, originale și realizate cu mult gust, dar cele din Alice parcă le întrec pe toate! Sunt atât de frumoase și de inteligent realizate încât povestea de pe scenă pare și mai reală! Iepurii, Pălărierul, Regina, Regele, Ducesa, Valetul și cărțile de joc, bucătăreasa, dar mai ales Omida și porcul care trebuie gătit devin, pe scena Operei Comice, personaje impresionante, impunătoare și pline de viață datorită costumelor excepționale. Muzica este încântătoare și ne poartă la tot pasul prin lumea magică pe care o străbate Alice, făcându-ne părtași la poveste. Coregrafia minunată vine să întregească magia, astfel că la finalul spectacolului te trezești ca dintr-un vis frumos, cu inima plină de bucurie, dar și de părere de rău că s-a povestea s-a terminat.

Nu pot decât să spun felicitări din inimă Corinei Dumitrescu și întregii echipe de balerini care au realizat acest spectacol minunat, lui Vladimir Turturică, autorul unei impresionante scenografii și celorlalți oameni talentați care au pus în scenă acest excepțional balet. Mergeți să vedeți „Alice în Țara Minunilor” la Opera Comică pentru Copii – următoarele spectacole sunt programate în 9, 10, 16 și 17 martie, de la orele 11:00, respectiv 17:00. Detalii operacomica.ro, bilete pe bilete.ro.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!