33 de vitamine emoționale sau cum să petrecem timp de calitate cu copiii noștri

Ca părinți ocupați ce suntem în aceaste timpuri agitate, ne dorim să petrecem cât mai mult timp de calitate cu copiii noștri. Eu mărturisesc că mi se pare că stau mult prea puțin cu Victor și ne rămân doar 2-3 ore pe zi în care putem să vorbim, să ne jucăm, să stăm în parc, să ne plimbăm sau să citim, să facem lucruri împreună, în familie. Și da, între grădiniță, serviciu, parc, cumpărături și alte activități, îmi doresc ca aceste ore petrecute împreună să fie frumoase, pline de bucurie și de activități plăcute atât pentru el, cât și pentru noi, părinții. Am primit un dar minunat de la Mirela Horumbă, psihologul părinților, care cred că ne va umple cu bucurie și folos timpul pe care îl vom petrece cu Victor. Abia aștept să revină din vacanță și să începem să ne administrăm cele 33 de vitamine emoționale 🙂 Este vorba despre un Ghid practic de inteligență emoțională părinte-copil, o superbă carte de colorat în tandem, care oferă, în plus și o serie de întrebări pentru suflet, baza unei discuții apropiate și profunde între cei doi interlocutori.

Citiți și: „Avem nevoie să creștem un copil autonom, responsabil și cu încredere în el. Înterviu cu psihologul Mirela Horumbă”

Cartea e superbă și conține 33 de mandale de colorat, realizate chiar de Mirela. Motivele sunt inspirate din minunatele farfurii tradiționale românești. Este un exraordinar instrument de lucru care poate fi folosit atât de părinte și copil, cât și în cuplu, cu mama, cu fratele sau sora ori cu cel mai bun prieten. Mandalele de colorat sunt însoțite de întrebări care ajută apropierea dintre părinte și copil (sau dintre oricare doi interlocutori, cum spuneam – mama, soacra, partenerul de cuplu sau cea mai bună prietenă). Exemplu: Ce întâmplare amuzantă ți-a adus ziua aceasta? sau Care sunt 3 lucruri pe care le apreciezi la prietenii tăi? Aceste întrebări te apropie de celălalt, îi apropie pe părinți de copii și le dau voie să se cunoască mai bine, să afle gândurile și sentimentele celui mic, dar și invers. Și părintele poate să își dezvăluie preferințele, gândurile și sentimentele în fața copilului, arătând astfel că nu este perfect, că are zile bune și zile proaste, că apreciază anumiți oameni. De asemenea, această carte minunată ne permite nouă, părinților, să le prezentăm copiilor valorile noastre, pe care ne dorim ca și ei să și le însușească.

Model de iubire necondiționată

„Am creat acest ghid practic de creştere a inteligenţei emoţionale sub forma unei cărţi pentru toţi părinții care își doresc să petreacă timp de calitate împreună cu copiii lor. Timp de colorat viața.

Vă ofer cele 33 vitamine emoţionale cu credinţa că ele vă vor îndruma către sufletul copilului. Acesta este de o înţelepciune extraordinară când avem instrumentele psihologice necesare pentru a-l asculta şi a fi aproape emoţional de el! În acest fel pe putem dărui un minunat model de iubire necondiţionată.

Aşadar vă propun o minunată şi frumoasă călătorie personală pentru descoperirea acelor nestemate interioare care să aducă împlinire şi îmbogăţire fiecărei zile pe acest Pământ, în relaţia părinte-copil.” 

Mirela Horumbă, psihologul părinților

Beneficii pentru părinte și copil

Cele 33 de vitamine emoționale pe care ni le propune Mirela Horumbă au o mulțime de beneficii, atât pentru părinți, cât mai ales pentru copii. Aceștia își pot crește încrederea în sine, își dezvoltă abilitatea de a-și exprima corect emoțiile și își dezvoltă motivația. Pe lângă faptul că este un bun mijloc de relaxare și de apropiere pentru copii și părinți, mama și tata pot pertrece timp de calitate cu cel mic, îl înțeleg mai bine și își îmbunătățesc stilul de comunicare cu copilul.

Cartea poate fi comandată de aici: mirelahorumba.ro/33-de-vitamine-emotionale-ghid-practic-de-inteligenta-emotionala-parinte-si-copil/

Mulțumesc mult, Mirela, noi abia așteptăm să o testăm în familie, cred că ne vom distra minunat toți trei și vom învăța multe lucruri unii despre ceilalți!

Foto cover: www.kidsstoppress.com

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!