10 ani de Zurli! Interviu cu Fetița Zurli

10-zurliAstăzi, 10.10.2016, Zurli împlinește 10 ani de existență! Zurli este o gașcă veselă de prieteni care îi bucură pe copiii din România – și chiar și din alte țări – cu jocurile, cântecele, poveștile și spectacolele lor pline de veselie! Zurli este un fenomen național, Zurli înseamnă bucurie pură și joacă, împachetate în cel mai frumos mod posibil! Zurli a luat naștere din dragostea unui om pentru copilul său și din dorința de a dărui și altor copii iubire și bucurie, de a-i învăța pe părinți să se joace cu copiii lor și să-i facă să se simtă înțeleși, apreciați și iubiți! La mulți ani Zurli, la mulți ani Mirela Retegan! La ceas aniversar, am stat de vorbă cu Fetița Zurli, cea mai frumoasă, deșteaptă și jucăușă fetiță din România, care mi-a povestit despre mâncarea ei preferată, despre ce îi place cel mai mult să facă, despre prietenii ei din Gașca Zurli și despre surprizele pe care le pregătesc pentru copii în această toamnă! Una dintre este CD-ul aniversar 10 Zurli care apare chiar astăzi la chioșcurile de ziare împreună cu Gazeta Sporturilor!

fetita-zurli-1Fetiță Zurli, îți mulțumesc că îmi acorzi acest interviu, miile de copii care te iubesc atât de mult se vor bucura tare când părinții lor le vor citi despre tine! Câți ani ai tu, Fetiță Zurli?

Ahhh… păi cred că am… Aucilică mămăligă!! Tanti Prezentatoarea?? Câți ani am????! Uneori mai uit! Îți zic când îmi amintesc!

Bine. Ce îți place cel mai mult să faci?

Cel mai și cel mai mult îmi place să mă joc! Apoi îmi mai place să cânt, să dansez, să mă bucur, să mănânc, să citesc, să mă învârt, să alerg șiiii… ohhh, îmi place să fac multe lucruri!

Care e mâncarea ta preferată?

Înghețata e o mâncare??! Hihihi :-)))))

Ce poți să le spui copiilor care nu sunt așa de buni prieteni cu legumele?

Păi să se împrietenească, ce altceva!! De ce? Simplu!! Pentru că, atenție, datorită lor avem putere să ne jucăm o zi întreagă! Serios vă zic! Eu am verificat!

Minunat! Dar celor care nu prea le place să se spele pe dinți?

Spălatul pe dinți este foarte important! Mi-a povestit mie Tanti Prezentatoarea! Atunci când nu te speli, Zâna Măseluță nu prea mai poate să te protejeze și atunci se trezește D-l Carie! Daaaa, el se hrănește cu resturile rămase între dințișorii noștri!! Și ne șoptește în urechi: nu te spăla, nu te spăla!! Eu nu-l mai ascult! L-am văzut o dată și mi-a fost de ajuns! Eu sunt prietenă cu Zâna Măseluță și mă spăl pe dinți!

Super! Cum arată o zi din viața ta, Fetiță Zurli?

Păi în primul rând iau micul dejun (masa mea preferată) apoi… hmmm… nici o zi nu seamănă cu alta! Dar în fiecare zi ma joc cu prietenii mei, ascult muzică și încerc să învăț ceva nou!! Uite, astăzi am învățat să dansez Alunelu’!

Care e jucăria ta preferată? Dar cântecelul pe care îl adori?

Aaaaa! Ursulețul Martinel!! E un ursuleț de pluș pe care l-am primit de la Maya, fetița Mirelei! De aceea e foooarte special pentru mine și îmi este alături tot timpul! Și mie și lui Martinel ne place cel mai mult Cântec pentru Maya! A scris Tanti Prezentatoarea niște versuri care ne emoționează de fiecare dată!

Da, îl știu și eu, și pe mine mă emoționează cântecul ăsta! Ia să îl ascultăm:

Povestește-ne despre prietenii tăi din Gașca Zurli. Cum e fiecare? De cine îți place mai mult?

gasca-zurliAucilică mămăligă, la fiecare îmi place câte ceva! De exemplu Zdrăngănel colecționează brelocuri și este pasionat de sport… de la el am învățat să fac 10 minute de mișcare în fiecare zi! Clopoțel este foarte curios și de la el am învățat să compun ghicitori! El e cel mai priceput! Yuppi este cel mai harnic constructor, el m-a învățat să desenez. Truli știe câte puțin despre orice! Visul lui este să vadă toooată lumea! Vrăjimăturica este noua nostră prietenă! Ea ne învață cât de important este să faci ordine în jurul tău! Ea știe! Vine din regatul măturilor!!

Am scultat CD-ul cu Jocurile de jucat în trafic, îmi place foarte mult cum te joci cu Tanti Prezentatoarea și ce multe jocuri ați inventat împreună ca să treacă mai ușor timpul petrecut în mașină! Ție care joc îți place cel mai mult?

Aaa, ce mă bucur că ți-a plăcut! Noi chiar ne simțim foarte bine împreună! Jocul meu preferat este Clopoțel! Câștig aproape de fiecare dată!

Voi, echipa minunată de la Gașca Zurli, tocmai ați lansat un nou imn al Găștii – EU SUNT ZURLI! Ce vreți să transmiteți copiilor prin acest imn? Dar părinților?

Daaa, și am filmat și un videoclip! Îl găsiți pe YouTube 🙂 ! Practic ne dorim să-i invităm la distracție în familie!! Eu sunt Zurli este, cum s-ar zice, o declarație!!!

Ce înseamnă, de fapt, să fii Zurli?

Să fii generos, bucuros haios și curios! Iar dacă ești părinte Zurli, înseamnă că te joci cu copilul tău! De fapt Zurli înseamnă bucurie!!!

Zurli implinește zece ani! La mulți ani! Ce îți dorești pentru tine și prietenii din Gașca Zurli acum, la ceas aniversar?

Îmi doresc ca bucuria noastră să ajungă la toți copiii din România! Îmi doresc să ne revedem și atunci când vom fi străbunicuți 🙂 Ahahaha 🙂

Spune-ne trei lucruri esențiale pe care crezi că părinții ar trebui musai să le folosească în relațiile cu copiii lor.

Aaaaaa, joacă, joacă, joacă!!!

Minunat! Tu petreci foarte mult timp cu prietenii tăi, copiii, povestiți împreună, va jucați și cântați împreună. Ce crezi că își doresc ei cel mai mult pe lume?

Noi suntem cei mai fericiți atunci când primim atenție și iubire! Și înghețată 🙂

Spune-ne și nouă, te rog, gluma cu “aucilică mămăligă”! De unde vine vorba asta care ție îți place atât de mult?

Ahahaha… e preferata mea!! Mă jucam cu prietenii mei și pur și simplu mi-a venit să spun așa! Și ei au început să râdă și să o tot repete! De atunci, în loc de salut, toată lumea spune Aucilică mămăligă!!

Ce amuzant! Ce surprize le pregătiți copiilor în această toamnă și în iarna care se apropie?

Aaaa, multe, multe!! Pe 10.10, adică azi, la ora 10 apare cu Gazeta Sporturilor CD-ul aniversar cu 10 cele mai iubite cântece Zurli! Iar din toamnă vă pregătim o emisiune întreagă pentru contul de YouTube! Dar dacă vreți să știți mai multe despre noi ne găsiți pe Facebook! Fiecare personaj are contul lui :-)! Chiar, tu ai dat like la Gașca Zurli pe Facebook??

Am dat, dar uite că nu știam că fiecare dintre voi are pagina lui specială! Ia să dau like acum: deci Zdrăngănel, Clopoțel, Yuppi, Truli și Vrăjimăturica! Și ție, Fetiță Zurli! Aaa… era să o uit tocmai pe Tanti Prezentatoarea! Gata! 🙂

fetita-zurliCare e visul tău cel mai mare pe care ți-ai dori să îl vezi împlinit?

Să cânt și să dansez Am o căsuță mică cu toți prietenii mei din România! Să fim într-un parc mare și toată lumea să zâmbească cu gura până la urechi 🙂

Ce vrei să le transmiți copiilor care te admiră și iubesc Gașca Zurli?

Că datorită lor eu sunt fericită în fiecare zi! Datorită lor, mie mi se pare totul mai frumos și mai ușor! Îmi doresc ca împreună cu prietenii mei să le întoarcem bucuria! Chiar!! Hai să ne punem o dorință cu toții chiar acum! Strângem pumnii, închidem ochii și spunem împreună tare, tare: îmi doresc ca toți copiii din România să fie veseli și fericiți acum! Încă o dată, mai tare! Și cel mai tare!!! Ahahahha, la mine a funcționat deja!! Pupici cu sclipiiici!

Și la mine a funcționat! Minunat! Îți mulțumesc, Fetiță Zurli, pentru interviu!

La mulți ani, Zurli, pentru cei 10 ani fenomenali! Să fiți fericiți și să ne bucurați pe toți, copii, părinți și bunici, încă 10 x 10 ani de acum înainte!

86

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!