1 iunie. Sărbătorim copilăria cu multă bucurie!

Pe când eram eu mică nu știu dacă 1 iunie se sărbătorea. Această Zi a Copilului a apărut mai târziu în viața noastră, prin școala generală și parcă îmi auc aminte că făceam desene cu creta pe asfaltul din curtea școlii și părinții ne luau ceva bun, dulciuri sau o jucărie. Astăzi, de 1 iunie, țara întreagă e în sărbătoare, parcurile vor fi arhipline de copii, care se vor distra alături de părinți și bunici la zecile de evenimente pregătite special pentru ei. În București veselia va fi la ea acasă; iată câteva repere pentru 1 iunie și weekendul prelungit care urmează:

Teatru, muzică, spectacole și filme pentru întreaga familie

Vă spuneam în articolul de ieri despre Festivalul “Opera Copiilor”, o sărbătoare a copilăriei care ține mai mult decât în povești! 4 zile, între 1 – 4 iunie, în Parcul Herăstrău, la Muzeul Satului și la Palatul Copiilor, cu o mulțime de spectacole, ateliere și activități dedicate celor mici. Pe 3 iunie, la Teatrul de Vară din Herăstrău copiii sunt așteptați la o întâlnire cu cele mai frumoase povești ale Operei Comice, în cadrul Galei OCC. Biletele costă 10 RON și sunt disponibile aici: bit.ly/Bilete-GalaFOC2017. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București în colaborare cu Opera Comică pentru Copii.

Vacanța de vară a început deja de weekendul trecut în Parcul Bazilescu! Din 26 mai și până pe 10 septembrie, Teatrul EXCELSIOR vă invită să vă petreceți Vacanța de Vară cu EXCELSIOR în parcul Bazilescu. În fiecare weekend, între orele 17.30 și 22.00, copiii, părinții și bunicii sunt așteptați la spectacole de teatru și dans, concerte, numere de magie, proiecții de filme românești, ateliere de joacă și multe alte surprize! Cât e vacanța de lungă, fiecare sfârșit de săptămână va deveni un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei. În fiecare zi de vineri, începând cu ora 20:00, vor avea loc proiecții de filme românești, ocazie pentru părinți și bunici de a revedea peliculele care le-au încântat copilăria, dar și o experiență inedită pentru cei mici de a se întâlni cu personaje ale cinemtografului clasic. Zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul 17.30 – 22.30, sunt dedicate spectacolelor de teatru, numerelor de magie, dar și întâlnirilor cinematorgafice cu personajele preferate ale copiilor de ieri și de azi. Programul pentru 1-4 iunie poate fi accesat aici: http://www.teatrul-excelsior.ro/incepe-vacanta-de-vara-cu-excelsior/Pe 1 iunie ne întâlnim cu Degețica (spectacol al Teatrului Excelsior), Departe de casă – spectacol de teatru muzical (Acting Dream Academy) și ne amintim ce înseamnă lumea minunată a copilăriei într-un concert îndrăgitului Mihai Constantinescu. Pe 1 și 3 iunie îi vom putea asculta pe copiii din programul Nicio școală fără cor care vor cânta pe scena din Parcul Bazilescu. Distracția nu se încheie aici: concursuri cu premii, filme îndrăgite (Dumbrava minunată, Maria Mirablea, Roșcovanul, Bădăranii) și numere de magie ne vor încânta pe tot parcursul acestui sfârșit de săptămână prelungit.

O zi liberă, cu 10 ore de distracție

Faptul că stăm acasă pe 1 iunie și petrecem o zi întreagă lături de copiii noștri se datorează unui proiect inițiat de Radio Itsy Bitsy. Așa că ei vor să sărbătorească cu mult fast și voie bună această Zi a Copilului, printr-un eveniment cu peste 10 ore de distracţie în aer liber. De la 10 dimineaţa, Parcul Al.Ioan Cuza (fost I.O.R.) din București se va transforma într-un uriaş loc de distracţie, în care fiecare familie va putea alege activităţile preferate, căci sunt pregătite surprize în zonele: Itsy Bitsy Show, Itsy Bitsy Joacă, Itsy Bitsy Creativ, Itsy Bitsy Sport, Itsy Bitsy Bebe, Itsy Bitsy Foto şi Itsy Bitsy VIP de la Foişorul de Lemn. Copiii şi părinţii se vor implica în activităţi pe alei, vor intra în direct la radio, în transmisiunile live de dimineaţă, chiar de pe scena Itsy Bitsy Show. Aici îi vor întâmpina eroii preferaţi ai copiilor: Itsy, Bitsy, SuperZăpă şi Profesorul de Joacă Leon Magdan. Alături de ei vor veni artişti ca Virgil Ianţu, Marius Moga, actorul Marian Râlea, Gabriel Cotabiţă, Magicianul Bogdan Muntean şi chiar Maia Malancuş, câştigătoarea de la Vocea României Junior. 

La Zona Itsy Bitsy VIP, care va fi în Foişorul de lemn, părinţii vor putea fi prezenţi la lansarea cărţii “Copiii ştiu… emoţiile sunt bune”, prima carte semnată de Virgil Ianţu. Vor putea afla de la actriţa şi realizatoarea radio Tily Niculae reţete creative pentru copii, din proaspăt lansata carte “Reţete sofisticate”. Tot la Zona Itsy Bitsy VIP, mămicile vor invăţa de la realizatoarea TV Florentina Opriş, cum pot face sport împreună cu cei mici, pentru a-şi recăpăta silueta după sarcină. Vedeta Roxana Iliescu, le va povesti apoi mămicilor cum pot să îşi păstreze feminitatea şi în rolul de mamă. Iar actriţele Ioana Ginghină şi Raluca Guslicov le vor arăta părinţilor şi copiilor idei de joacă inspirate din teatru. Detalii pe www.itsybitsy.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Caravana Gașca Zurli de 1 iunie

Nu putea să fie 1 iunie fără minunata Gașcă Zurli! Întreaga echipă zurlie pornește într-o caravană prin tot Bucureștiul, la bordul camionului multicolor care răspândește muzică și veselie și va poposi în toate cartierele. Iată traseul caravanei:

Caravana Gașca Zurli va porni din Piața Universității (din fața TNB) la ora 10:00 și va opri pentru reprezentații în următoarele puncte:

Sector 1- Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)

Sector 2 – Parcul Național, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)

Sector 3 – Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

Sector 4 – Parcul Carol, ora 14.00 (Piața Libertății)

Sector 5 – Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Moțoc)

Sector 6 – Parcul Crângași, ora 16.20 (Calea Crângași)

Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Bucuria copilăriei în familie

Până pe 10 iunie copiii și părinții sunt așteptați la Centrul Comercial Auchan Titan, la o mulțime de activităţi creative și distractive dedicate întregii familii. Sub sloganul Trăieşte bucuria copilăriei în familie!în zilele de 27 mai, 3 şi 10 iunie, între orele 13:00 – 15:00, copiii şi adulţii sunt invitaţi să se joace şi să se distreze împreună, să inventeze şi să construiască povești, să picteze şi să modeleze, să exploreze şi să interpreteze tot felul de roluri şi să lucreze împreună la diverse proiecte creative. Centrul comercial le pune la dispoziţie spaţiul, jocurile, atmosfera, dar mai ales, buna dispoziţie şi cheful de joacă, într-o doză extinsă pentru întreaga familie. Joi, 1 iunie, în ziua liberă dedicată distracţiei copiilor alături de părinţi, organizatorii au pregătit o serie de animaţii care vor culmina cu momentul special de la ora 11:00, spectacolul muzical plin de veselie, “Cântec pentru Tisha”. Detalii pe https://www.facebook.com/Centrul.Comercial.Auchan.Titan/

Cu așa ofertă bogată, nici nu știi unde să te duci mai intâi! Cert e că distracția va cupinde toată capitala și toți copiii vor avea ocazia să se bucure de un 1 iunie colorat și vesel! Distracție plăcută!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să reveniți și dați Like paginii de Facebook, Johannasburg.ro, unde puteți fi la curent cu tot ce scriu.

Foto cover: glyphnutrition.com

Foto copil baloane: babyblog.nl

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!